Chelsea bio na rubu preokreta, Arsenal do boda kad je sudac puhnuo u zviždaljku

Facebook

Arsenal je vodio 1-0, Chelsea je potom okrenuo rezultat, da bi domaćin u sudačkoj nadoknadi izjednačio na 2-2

U derbiju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal i Chelsea su pružili sjajnu predstavu, a na koncu je završilo 2-2.

Bila je to utakmica s nizom prilika na obje strane, no Petr Čech i Thibaut Courtois su branili sjajno premda su oba vratara primila po dva gola.

Arsenal je vodio 1-0, Chelsea je potom okrenuo rezultat, da bi domaćin u sudačkoj nadoknadi izjednačio na 2-2. U posljednjim trenucima susreta ‘Bluesi’ su mogli i do pobjede, ali je Davide Zappacosta pogodio vratnicu.

Nakon prvog poluvremena u kojem je ‘sijevalo’ na obje strane, ali nije bilo golova, “Topnici” su poveli u 63. minuti golom Jacka Wilsherea. Izjednačio je Eden Hazard četiri minute kasnije iz kaznenog udarca, a potom je Marcos Alonso u 84. minuti doveo goste u vodstvo. Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade Hector Bellerin je izjednačio na 2-2.

Tragičar utakmice bio je napadač Chelsea Alvaro Morata koji je tri puta izlazio sam ispred Čecha. Dva puta je promašio gol, dok je jednom češki vratar obranio njegov udarac. Sjajnu priliku imao je i napadač Arsenala Alexis Sanchez u 16. minuti, no lopta je pogodila obje vratnice, ali nije ušla u gol.



Na ljestvici vodi Manchester City sa 62 boda, Manchester United na drugom mjestu ima 47 bodova, a Chelsea ne trećoj poziciji ima 46 bodova. Arsenal je šesti sa 39 bodova.

Englesko prvenstvo nastavlja se 13. siječnja, a ovoga vikenda na rasporedu su susreti FA kupa, dok su sredinom idućeg tjedna prvi susreti polufinala Liga kupa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI