ČILIĆ O ATOMSKOM FINALU HRVATA I POTEZU KOJIM JE IZLUDIO FRANCUZA! ‘Tko gubi ima se pravo ljutiti’

hts

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, donio je svojoj reprezentaciji velikih 2:0 u finalu Davis Cupa protiv Francuske. Čilić je porazio Jo-Wilfrieda Tsongu s 3:0 u setovima i odveo je Hrvatsku na samo bod od osvajanja naslova prvaka svijeta.

Čilić je poslije meča komentirao dvoboj s Tsongom, kojem nije dozvolio niti jedan set pa čak niti break.

“Velika pobjeda za sve nas. U prvom setu odigrao sam fantastično. Bio je to moj najbolji tenis. U drugom je bilo puno teže, ali sam uspio stići do 2:0, a onda se i Jo ozlijedio u trećem. No uspio sam završiti započet posao i pobijediti”, rekao je Marin i nastavio.

“Ćorić mi je startnom pobjedom skinuo mali pritisak s leđa. S druge strane, Tsonga je sjajan igrač i pokazao je u dva i po seta svoju kvalitetu. No ja sam držao visoku razinu i to je bio jedan od mojih najboljih mečeva u posljednje vrijeme. U finišu sam uspio završiti posao i pobijediti. Servis me je služio odlično. Igrao sam jako dobro u polju, radio pritisak i stvarao poene. Nije bilo jednostavno držati to cijelo vrijeme, ali uspio sam. Imamo veliku prednost i samo nas korak dijeli od naslova. Međutim, maksimalno smo fokusirani i idemo po tu treću pobjedu.”, kazao je Čilić.

Tsonga je zvao liječnički time-out na prije kraja meča, ali time nije uznemirio Čilića.



“Prošao mi je kroz glavu Del Potro iz Zagreba jer se i on tada slično ponašao kao sada Tsonga. Međutim, ostao sam fokusiran i razbijao njegov ritam”, veli Marin.

Inače, Francuz je bio veoma nervozan zbog hrvatskih navijača, a Čilić mu je malo ‘brusio’ živce dugotrajnim tapkanjem lopticom prije servisa.

“Tko gubi, ima se pravo ljutiti”, pomalo će sarkastično Čilić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI