Ćiro o Mamiću! Trener svih trenera bio je šokiran kada je čuo za presudu

youtube

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12.2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Prema presudi koju čita predsjednik sudskog vijeća Darko Krušlin Zdravko Mamić osuđen je po svim točkama optužnice, Milan Pernar i Zoran Mamić oslobođeni su prve točke optužnice, ali su proglašeni krivima za umanjivanje Mamićevih poreznih obveza i primanje mita, a Zoran i za davanje mita. Zdravko i Zoran Mamić te Vrbanović krivi su po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu transfera za Dejana Lovrena, a Zdravko Mamić i za podjelu transfera za Luku Modrića.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina i dan uoči presude napustio je Hrvatsku i sada se nalazi u BiH u Međugorju odakle ga tamošnje vlasti ne mogu izručiti jer ima njihovo državljanstvo.

Cijelu situaciju pratio je i trener svih trenera, Mamićev kum, Miroslav Ćiro Blažević, koji je samo za naš portal komentirao presudu.

Iskreno ću vam reći da sam iznenađen težinom, pa čak i brutalnošću sudskih kazni. Ipak to nisu pravomoćne presude i vjerujem da će u sljedećim instancama te kazne biti korigirane. Nisam zlurad, žao mi je osuđenih ljudi. To su višegodišnje zatvorske kazne, prilično visoke i ne treba se naslađivati. Kažem, vjerujem da će biti korigirane, sumnjam da bi ovako visoke kazne mogle opstati na višim sudskim razinama. No, vidjeti ćemo”, rekao nam je Ćiro.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI