Ćiro rekao pravu istinu: Dalić hitno mora ovo mijenjati ako želi uspjeti

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Miroslav Ćiro Blažević komentirao je utakmicu s Meksikom, ali i kratko i jasno rekao što se mora učiniti

Ljudi teško mogu dokučiti neke nepisane nogometne zakonitosti”, veli nam Ćiro Blažević jutro nakon pobjede nekompletne Hrvatske protiv jakog Meksika.

Zar ste mislili da će naša reprezentacija bez nekoliko igrača biti kanta za napucavanje?”, odvraća nam Ćiro.

Pitamo ga hoće li ova pobjeda dovesti u neugodnu situaciju izbornika Dalića kojem su najbolji odigrali slabije od pričuva.

To se ne bi smjelo dogoditi, iako ste na dobrom tragu. Ja sam bio uvjeren da će ova mladost željna dokazivanja biti Meksiku pretvrda kost. Gledajte tog Rebića, preorao je teren. I dobro veli Dalić, neka sad njega netko makne iz najuže konkurencije za prvu momčad. Mislim da se i Dalić nije uplašio, makar mu nije bilo svejedno. Da je ovo gadno moglo završiti i moglo je. Ali, držim da je Dalić dobro zamislio igru s ovom postavom, a da su to i igrači dobro apsolvirali. Ne smije se biti isuviše kritičan, ali se mora znati da će se uskoro morati mijenjati nešto u našoj standardnoj postavi. Kad mladi uletavaju valja im dati prigodu.”

I što sada, orijentirati se za svjetsku smotru na one najbolje, recimo najrazvikanije ili na one mlađe?



Tu postoji samo jedan odgovor. I bolno je jednostavan. Uvijek mora igrati onaj tko je u najboljoj formi. Točnije, onaj koji je najbolji na treningu. Pa zvao se on Mika, Pera ili Laza. Eh, a to je i najteži posao za trenera. Promatrati svoj trening i na osnovu njega odlučivati. Utvaram si da sam donosio dobre odluke, a nerijetko i nisam. I ja bi se nekad prevario i koristio igrača s kreditom. Ali, ne, uvijek moraju igrati najspremniji. Uvijek”.

Uvijek ste optimist?

Hrvatska ima sjajan kadar igrača. Sad se to pokazalo, unatoč razočaranju iz prve utakmice. A Dalić je na ovoj turneji sigurno mnogo toga spoznao i naučio. Ja mu i dalje vjerujem!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI