ĆIRO ŠOKIRA! Otkrio zašto se Hrvatska sramoti na prvenstvima i ima li Mamić utjecaj na Dalića

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Da sam na Dalićevom mjestu ne bih volio dobiti momčadi koje igraju slično kao mi"

Moje su namjere jasne, prije svakog ždrijeba ja sam uvijek za – najjačeg suparnika. Ne šalim se, znam što pričam. Više je razloga za to. Najprije, mi najbolje igramo protiv najboljih, drugo je još vitalnije. Što uopće znači ako se misli da je netko slabiji, što je slabiji to je i motiviraniji”, u startu nam kaže ”trener svih trenera” Ćiro Blažević u kraćem razgovoru neposredno prije ždrijeba skupina za svjetsku smotru, u petak u Moskvi.

Sve ovo što pričamo je bespredmetno. Mi na ždrijeb ne možemo utjecati, ali se u iščekivanju možemo dobro zabaviti. Ipak, da sam na Dalićevom mjestu ne bih volio dobiti momčadi koje igraju slično kao mi, mislim da imaju puno dobrih tehničara i vole držati loptu kod sebe. Mislim tu na Brazil i Argentinu. Osobno, sad ne govorim u Dalićevo ime, nego u svoje. Htio bih Francuze, da im vratimo neke dugove. Pravo da vam kažem, i Portugal nam je neke stvari dužan. Evo i šlaga, Nijemci bi se nama možda htjeli osvetiti, a tada ih lako možemo iznenaditi. Ako mislimo biti prvaci svijeta, a ja tako mislim, onda je posve svejedno protiv koga ćemo igrati, prije ili kasnije. Ja sam svojim igračima uvijek govorio da su najbolji na svijetu. Možda to i nisu bili, a bili su, pa samo bili treći na zemaljskoj kugli. Da to nisam, eto vidite, mislio i govorio tko zna kako bi završili”.

Hrvatska rijetko prolazi skupina na velikim natjecanjima, zašto?

Malo prije sam vam rekao, protiv najboljih igramo dobro, protiv onih ravnih nama ili slabijih zakažemo. Takvi smo kakvi smo, zato nam trebaju najjači suparnici. Opet, mora se igrati protiv svakoga. Bez kalkulacija, napadački. Opasnost se uvijek krije kad misliš da nema opasnosti. To trener mora usaditi igračima, moraju se tresti prije utakmice protiv neatraktivnog suparnika”, kaže nam u dahu Ćiro Blažević.

O Daliću tek kratko…



Savez je pogriješio s Čaćićem, dobro je da su se uopće sjetili promijeniti ga. Zlatko Dalić u presudnim utakmicama je pokazao da zna više i da je bolji, u to nema sumnje. Osjećam da je svjestan s kakvim igračkim kapitalom raspolaže, mora samo igrače uvjeriti da im nema premca, zaista imamo sjajne igrače i moralo bi se konačno nešto veliko učiniti. Ždrijeb nam ne smije biti toliko bitan, koliko mi moramo biti bitni sami sebi”.

S kojim predsjednikom Saveza, što će biti na izborima u HNS-u?

Mislim da ne treba imati velikih iluzija, još uvijek se sve u našem nogometu pita gazdu Mamića. To nije dobro, ali je tako. Ja ću se držati struke, poznajem Dalića, na njega nitko neće moći utjecati, pa ni gazda. I to je jedini način za napredak momčadi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI