ĆORIĆ NAPRAVIO FEDERERU ONO ŠTO NITKO TRI I POL GODINE NIJE! Evo što je nakon poraza Švicarac rekao o Hrvatu!

screenshot

Federer je nakon poraza samo hvalio Bornu

Hrvatski tenisač Borba Ćorić došao je do druge uzastopne pobjede protiv Federera. Svladao ga je u lipnju u finalu Hallea, a sada u Šangaju stigao je do pobjede dominantnom predstavom, kako na servisu, tako i sjajnim udarcima s osnovne linije.

Mladi je Zagrepčanin tijekom čitavog susreta izgubio samo devet poena u 10 igara na svom početnom udarcu, a u niti jednom gemu nije izgubio više od dva poena. S druge strane, dva je puta uspio oduzeti servis Federeru i to svaki put u prvoj igri seta.

Ćorić je sjajno servirao, imao je čak 78 posto ubačenog prvog servisa, osvojio je 84 posto poena nakon ubačenog prvog te 73 posto poena nakon ubačenog drugog servisa i stigao do svog prvog finala na turnirima iz serije “masters 1000” u karijeri.

Ono što je gotovo nevjerojatno, ovo je prvi put u tri i pol godine da Federer nije imao nijednu break priliku u nekom meču.

Federer je nakon poraza samo hvalio Bornu.



“Borna je zasluženo pobijedio i jednostavno bio bolji danas. Imao je bolje udarce, odlično se kretao i mislim da je to to. Dopustio sam da mi oduzme servise na startu prvog i drugog seta, nakon čega se uz njegovu odličnu igru bilo jako teško vratiti iz minusa. Također, u Šangaju je podloga dosta brza, što je više odgovaralo njemu nego meni”, rekao je to Federer nakon meča.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI