Ćorluka prozvao reprezentativce koji su otišli u svoje klubove

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Slobodno je dobio i Ivan Rakitić, ali veznjak Barcelone na vlastito je inzistiranje odlučio ostati

Hrvatska se priprema za svjetsko prvenstvo, a turneja po SAD-u bila je prvo okupljanje od studenoga prošle godine, kada je u dodatnim kvalifikacijama izbačena Grčka. Do početka završnih priprema krajem svibnja odnosno lipnja bit će to i jedino okuplanje, pa je izbornik Dalić u nekoliko navrata rekao kako mu je ono važno odnosno da se dečki u ‘domaćem okruženju’ dodatno homogeniziraju.

Međutim, uoči utakmice s Peruom uslijedio je veliki preokret. Šestorici igrača dao je ‘zeleno svjetlo’ te su oni već u subotu krenuli prema europskim destinacijama. A to su Danijel Subašić (Monaco), Luka Modrić (Real Madrid),Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter) te Nikola Kalinić (Milan).

Zanimljivo, slobodno je dobio i Ivan Rakitić, ali veznjak Barcelone na vlastito je inzistiranje odlučio ostati. I na taj način dokazao koliko mu je do reprezentacije stalo.

Oko cijelog tog problema oglasili su se i neki bivši izbornici, poput Ćire Blaževića i Otta Barića, a ni Igor Štimac, nije bio baš blagonaklon takvim ustupcima. Odnosno da do njih nije ni trebalo doći.

Posebno pak upada u oči izjava Vedrana Ćorluke, povratnika u reprezentaciju nakon više od godine dana izbivanja zbog teške ozljede i operacije. Jer ako je netko mogao tražiti poštedu onda je to upravo on.



“Žao mi je što su ti igrači otišli. Ne okupljamo se tako često, do prvenstva je manje od tri mjeseca, sigurno da bi bilo puno bolje da su oni tu. Otišli su, no što je, tu je. Međutim, igrači koji jesu tu su fenomenalni i mislim da se ti izostanci neće osjetiti”, izjavio je Vedran Ćorluka za Sportske novosti.

Na upit da li smatra da da su trebali ostati, Ćorluka je bio decidiran.

“Ne vidim zašto bi netko morao otići iz reprezentacije, mislim da su svi igrači koji su ovamo došli trebali i ostati na obje utakmice. To je moje mišljenje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI