CRVENI ALARM NA POLJUDU! Hajduku prijeti najveće urušavanje u novijoj povijesti, evo dokaza!

0
569
screenshot

Jedan od najvećih Hajdukovih trenera u povijesti, jedan od najvećih hrvatskih nogometnih stručnjaka ikada, Ante Biće Mladinić prije svakog treninga, utakmice, turneje, sezone govorio je zanimljivu rečenicu:

Bolji je i najslabiji plan od najbolje improvizacije”!

Loading...

Njegova misao kao da je stvorena za opis današnje Hajdukove situacije i svih nevolja koje su se sručile na klub. Nakon dva kola Hajduk je pri dnu ljestvice, sa samo jednim osvojenim bodom, momčad se osipa neplaniranim prodajama, a plasman u Europsku ligu i te kako je upitan, jer Steaua nije nimalo bezazlen suparnik.

I nije u ovoj priči bitno tko je kriv za ovakvu situaciju, kao što nije ni bitno je li ovaj model upravljanja Hajdukom dobar ili nije. Sve ovo se Hajduku događalo i dok je imao vlasnika, pa i kad je bio samo klub društvenog vlasništva. Tek, u pitanju je nedostatak stručnosti, vizije, plana i entuzijazma, ovakav Hajduk se urušavao godinama, dekadama, ne može se oporaviti za kratko vrijeme, godinu, dvije, tri. S tom činjenicom su ovi koji brane današnji model upravljanja Hajdukom u pravu.

Makar…

Hajduka mogu na koncu konca izvući samo rezultati, pobjede, trofeji, publika novac, sponzori. A sve to dolazi s bodovima i pobjedama. Kojih nema. I pitanje je kada će ih biti dok se momčad slaže neplanski i prodaje stihijski.

Nezamislivo je u ozbiljnom klubu prodavati igrače neposredno prije europskih ispita, Radoševića prodati za kruh i mlijeko u danski Brondby bio je tek putokaz što smjera sportski direktor Saša Bjelanović koji bi uskoro iz Hajduka mogao i odletjeti. Ugovor mu traje još tri tjedna, a momčad uopće nije pojačao, a glasno je najavljen kao prava vizija.

Dobro, neka ode sad i mladi, sjajni Zagrepčanin Toma Bašić, za finih 3,5 milijuna u francuski Bordeaux. Klub će pritom fino zaraditi, sve je to sjajno s jedne strane. S druge je – debakl? Ove sezone samo je Bašić pružao partije dostojne pravog Hajdukovog igrača i njegovim odlaskom momčad gubi esencijalnu snagu jer zamjene za Bašića nema. To da se dovela odgovarajuća zamjena za Bašića prije prodaje bilo bi razumno. Ovako nije!

Novi predsjednik koji se ne udostoji pojaviti s momčadi na otvorenju sezone u Osijeku posve je neprimjetan u javnosti, a on bi morao biti kotač zamašnjak novog napretka Hajduka, i marketinški i medijski, ali i financijski. On se ponaša samozatajno, baš kao i momčad.

U takvim okolnostima neće ni dobar trener, s lošom, eto, momčadi