Dalić o lažnoj vijesti koja se proširila portalima: Ne razumijem zašto netko brutalno laže!

hns

Nedugo nakon 'bombe' oglasili su se i s Radija Varaždin, upozorivši javnost da se internetom širi lažna vijest

Zlatko Dalić komentirao je lažnu vijest koja je objavljena na nekoliko portala u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, a u kojoj se navodi da je izbornik Vatrenik oštro komentrirao izbor Željka Komšića za predstavnika Hrvata u BiH.

“Izbore u Bosni i Hercegovini nisam ni pratio i ne razumijem zašto netko tako brutalno laže. Ja sam izbornik Hrvatske koju volim i nemam potrebe dokazivati da sam rođen u BiH, koju također isto tako s ponosom volim i poštujem. Neshvatljivo mi je da se netko služi ovakvim neistinama o kojima sam i ja vrlo brzo dobio informacije. Mogu samo reći da se uskoro vidimo u Sarajevu”, rekao je Dalić za portal Klix.ba.

Podsjećamo, uoči utakmice Vatrenih koji u petak u Rijeci igraju utakmicu protiv reprezentacije Engleske poput bombe odjeknula je navodna izjava izbornika Zlatka Dalića o izboru Željka Komšića za predstavnika Hrvata u BiH.

“Ja se kao Hrvat iz Livna, koji je dopisno glasovao, osjećam ponižen. Bosna i Hercegovina je moja domovina. Hrvati su dali ogromne napore za tu zemlju, i na referendumu i 1995. kad su vojno doveli do prevage i mira. Ovo što im se radi je čisto nasilje”.

Izjava je to koju je prenijelo nekoliko hrvatskih, ali i portali iz BiH i Srbije, pozivajući se Radio Varaždin, odnosno navodeći da je izbornik Vatrenih gore navedeno izjavio za taj radio.



Nedugo nakon ‘bombe’ oglasili su se i s navedenog radija, upozorivši javnost da se internetom širi lažna vijest.

“Nakon što je nekoliko portala objavilo da su nogometni izbornik Zlatko Dalić i gradonačelnik Ivan Čehok za Radio Varaždin komentirali rezultate izbora u BiH, demantiramo navode i osuđujemo širenje lažnih vijesti. Niti Dalić niti Čehok nisu za Radio Varaždin izjavili ništa što ima veze s izborima u BiH”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI