Dalić o vjeri: “Prije izlaska na teren uvijek izmolim molitvu ‘Gospi u potrebi’”

screenshot

Na korizmenoj tribini u zagrebačkom dominikanskom samostanu bl. Augustina Kažotića sudjelovao je i izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je progovorio i o svojoj vjeri.

“Kad sam ja rekao da sam vjernik katolik, ljudi su se čudili. Meni to nije bilo jasno, zašto ne bih rekao što sam i tko sam. Koga se ja bojim u svojoj Hrvatskoj? Ja sam vjernik katolik, mene je tako moja mama naučila i Bogu hvala na tome”, rekao je Dalić, kako piše hkm.hr.

Govoreći o uspjehu reprezentacije Dalić je rekao:

“Sve što smo napravili zasluga je naših obitelji, zajedništva i kvalitete igrača. Na ono što je već postojalo trebalo je samo nadograditi. Stvorili smo zajedništvo u prijateljskom odnosu. Puno smo razgovarali i razmjenjivali mišljenja. Oni su imali povjerenja u mene, a ja sam zauzvrat bio njihov brat, otac i prijatelj”.

I naglasio je još jednom ulogu vjere:



“Kad se sve pripremi i napravi, onda prepustiš da djeluje Bog. Prije izlaska na teren uvijek izmolim molitvu ‘Gospi u potrebi’, no nikada ne tražim da se meni nešto da, nego se zahvalim Bogu što me stavio na ovo mjesto. Ne smijemo zaboraviti da i drugi mole i traže pomoć od Boga, tako će biti ono što smo zavrijedili”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI