Dalić otkrio zašto je zapravo izbacio Kalinića iz momčadi usred SP-a

HNS

Prema svim dosadašnjim informacijama iz Rusije, hrvatski napadač Nikola Kalinić izbačen je iz reprezentacije odlukom izbornika Zlatka Dalića, što je on sada službeno i potvrdio.

Izbornik Zlatko Dalić donio je takvu odluku nakon što je Kalinić odbio ući u igru na utakmici Hrvatske i Nigerije žaleći se na ozljedu leđa, odnosno ranije u pripremnoj utakmici s Brazilom na Anfieldu. Nagađa se kako je Kalinić odbio Dalića jer je zapravo nezadovoljan statusom pričuvnog napadača.

Pred novinare su prvo izašli Vrsaljko i Badelj koji su najavili utakmicu s Argentinom.

“Leo Messi je jedan od dva najbolja nogometaša svijeta i mislim da će izbornik dobro pripremiti taktiku za njega i cijelu momčad Argentine. Nadam se da ćemo biti spremni za tu utakmicu. Timski ga možemo dovesti u minimalne situacije da ugrozi naš gol”, rekao je Vrsaljko, a potom je Badelj uzeo riječ.

“Gledamo sve utakmice, posebice Argentinu. Očekujem da će slično igrati protiv nas kao što su protiv Islanda. Kratka dodavanja i traženje Messija. Messi? Znam sve o Messiju, gledao sam ga milijun puta. Ako zaigram, dat ću sve od sebe da ga zaustavim”, veli Badelj.



Kako su se pripremali za Argentinu i je li igra kakvu su prezentirali protiv Nigerije dovoljna?

“Nismo se isto pripremali kao za Nigeriju. Pritisak je prisutan, ali velike ekipe uvijek te pritiske prežive kroz utakmicu u pobjede. Sigurno je da ćemo biti ofenzivniji i kreativniji od Islanda”, kazao je Badelj.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

“Mogu samo reći da je atmosfera fantastična i da aktualni događaj nimalo nije poremetio ono što smo imali dosad, a to je da smo kao jedno. Pozitivno mislimo i idemo dalje koncentrirani na utakmicu koja slijedi”, objasnio je Vrsaljko.

Kako Hrvatskoj pomaže igra Islanda protiv Argentine?

“Stajali su jako kompaktno i to je onemogućilo Argentine da stvore više prilika od onog što su stvorili. Ja mislim da mi nećemo i to nije naš stil nogometa da kopiramo takav način branjenja gola, ali sigurno da protiv ekipa koje imaju Messija u ekipi nekad si primoran ući u tu nekakvu kahlicu na 30 metara od svog gola. Island je to radio, a smatram da ćemo mi kad ćemo imati loptu težiti nekom kreativnijem načinu napada”, rekao je Badelj.

Kako napasti Argentinu?

“Ako ćemo početi od toga da mi imamo loptu, onda je to brz protok igre i dobre kretnje kojima ćemo otvarati prostor. Sad ja pričam, a tu ima puno stranih medija… Poznavajući naš stil igranja pogotovo velikih utakmica mislim da ćemo naći načina da im napravimo štetu”, izjavio je Badelj.

Badelj je upitan je li mu smetalo što je morao biti na klupi protiv Nigerije, a inače je standardni igrač.

“Reprezentacija je drukčija nego klub i mislim da je ključno zatomiti vlastiti ego, to je izuzetno i za atmosferu i za homogenost, da svi svi ego stave u službu momčadi.”

O izbacivanju Kalinića

Potom se nakon nekog vremena uključio Dalić, koji je objasnio zašto je potjerao Kalinića iz momčadi.

“Na utakmici s Nigerijom Nikola Kalinić se zagrijavao, ali rekao je da nije spreman. To se isto ponovilo i na utakmici s Brazilom na Anfieldum, a na treningu u nedjelju rekao je isto. Ja trebam sprmene igrače i poslao sam ga doma. Sve sam rekao i doviđenja”, kratak i jasan bio je Dalić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI