DALIĆ ŠOKIRAO SASTAVOM! Nećete vjerovati tko bi mogao istrčati protiv Azerbajdžana na Maksimiru

hns

Hrvatska nogometna reprezentacije u četvrtak u 20 i 45 sati kreće u borbu za Euro 2020. Na Maksimiru će igrati protiv Azerbajdžana, neugodne momčadi koju vodi dobar poznavalac domaćeg nogometa, bivši trener Dinama i pomoćnik u reprezentaciji, Nikola Jurčević.

Dalić nije htio otkriti niti najsitnije detalje oko sastava pa se do službene objave ne može znati tko će sigurno igrati, međutim na treningu u srijedu moglo se iščitati tko bi trebao igrati.

Sastav bi trebao biti ovakav.

L.Kalinić – Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Modrić, Kovačić, Rakitić – Kramarić, Petković, Perišić.

Dakle, na golu ostaje Kalinić, iako je Livaković u boljoj formi i Lovri u Astin Villi posljednje vrijeme baš i ne ide, naime, preselio je na klupu…



Bekove bi mu, prema svemu sudeći i prema ranijim nagađanjima, trebali igrati Borna Barišić na lijevoj strani i Josip Brekalo na desnoj strani. Dakako, najviše je polemika bilo treba li lijevo krilo, Brekalo, igrati na dijagonalnoj poziciji lijevog beka, s obzirom na to da nikada u karijeri nije tamo igrao. No, Daliću treba prodoran i ofenzivno orjentiran bek s dobrim centaršutom, a Brekalo to može ostvariti. Što se obrambene faze Brekala tiče, tu će mu uskočiti Vida i Ćaleta-Car, a nema sumnje da će imati posla jer Jurčević će sigurno napadati desnu stranu znajući da tamo igra igrač na neprirodnoj poziciji.

Stopere smo već definirali, a u veznom redu iznenađenje je Mateo Kovačić, koji mijenja gotovo nezamjenjivog Marcela Brozovića, do će ostatak veze činiti Rakitić i Modrić. Što se ofenzvnog dijela tiče, tu će debitirati napadač Bruno Petković, uz Kramarića i Perišića. Dakle, neće biti Rebića.

Brozović i Rebić dobili su poštedu zbog toga što su načeti ozljedama, ali trebali bi biti na raspolaganju za Mađarsku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI