Dinamo dobiva moćne vlasnike, zna se i koga: Zdravku Mamiću dat će novi posao?!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tema o kojoj se priča već neko vrijeme i koja se pokrenula prije više od pola godine, ponovo je aktualizirana. Riječ je o scenariju u kojem Dinamo preuzimaju bogati Kinezi i u kojem savjetnik kluba, a nekada izvršni direktor, Zdravko Mamić, dobiva novi posao menadžera ili ostaje na aktualnoj poziciji.

Čelnici Dinama zajedno sa savjetnikom Mamićem trenutno se snažno zalažu za privatizaciju kluba i najavljuju kako će ona uskoro biti provedena, a Večernji list tvrdi kako kupac već postoji i da je riječ o moćnoj kineskoj grupaciji, koja pak namjerava Zdravka Mamića postaviti kao menadžera ili savjetnika.

Revizorska kuća Price Waterhouse procijenila je temeljni kapital Dinama na oko 210 milijuna kuna, što bi dakle bila početna cijena kluba. Elaborat je i dalje na čekanju, premda je u veljači predan Središnjem državnom uredu za sport. No, SDUS je odbacio elaborat jer smatraju da nije usklađan sa Zakonom o sport. Još je ranije najavljeno kako bi se privatizacija trebala provoditi u tri faze.

U prvom krugu dionice kupuje Grad Zagreb, potom članovi kluba, a tek onda svi ostali. Ako prodaja dionica ne uspije, klub će ostati udruga građana. Međutim, nedavno osnovana udruga članova GNK Dinama, “Dinamo – to smo mi”, žestoko se protivi privatizaciji i odlukama koje donose Svetina, Barišić i društvo.

Iz udruge “Dinamo – to smo mi”, uslijedila je žestoka reakciaj na tvrdnje da će Kinezi preuzeti Dinamo, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.



Interes Kineza je dokaz da Upravi Dinama gori pod petama! Koliko gori pod petama i koliko je tanak ulagački potencijal u Dinamo, svjedoči i navedeni članak u kojem se oko kupnje kluba licitira s Kinezima, odnosno tvrtkom koja ima suradnju s Dinamom, a primarni biznis joj je razvijanje sportske infrastrukture. Naravno, dovoditi klubove liga petice u isti kontekst i komparirati kineske ulagače s Dinamom jasno se između redova može pročitati PR obrazac ljudi iz kluba koji kupuju vrijeme.

Uz već spomenute Kineze, navedeni su Turci i Filipinci koji opet nemaju veze s nogometom ili sportom generalno, ali bitno da se nešto piše. Naravno, smiješna je i konstatacija kako bi netko
zadržao u klubu osobu kojoj se sudi za najveću pljačku u povijesti hrvatskog sporta, ali treba na neki način uljepšati sliku kluba.

Nadalje, ozbiljan ulagač dolazi u prosperitetnu tvrtku koja ima čiste papire, a mi i dalje ne znamo kod koga se Dinamo zadužio na Malti, pod kojim kreditnim uvjetima, zašto ne vraća rate kredita te zašto se uopće toliko zadužio uzimajući činjenicu kako je bilanca kluba u 2013. godini identična kao i 2017. ali krediti su u istom vremenu narasli s 23.676.693,00 kn na današnjih 169.057.080,00 kn – odnosno za više od 600%?

Pozivamo gospodu iz GNK Dinama, da si daju malo više truda i ozbiljnosti. Svih tih famoznih ulagača koji cupkaju pred vratima Dinama naslušali smo se zadnjih šesnaest godina – od Zvonka Zubaka pa do arapskih petrodolara nakon Savjetnikovih božićnih putovanja gdje nalazi ulagače koje oduševljavaju rasprodane tribine Maksimira, antidatirani ugovori, offshore računi te najgnjusnije izjave i psovke prema svima koji misle drukčije.

Upravo kluba priznajte poraz, odustanite od elaborata, sazovite izbore i povucite se dok još imate trunke časti. Sudski procesi u Osijeku samo će potvrditi ono što nogometni svijet zna – da se u Dinamu odvijala desetljetna pljačka kluba.

Ljubav se ne trži niti ne kupuje. Hoćemo izbore”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI