Dinamo pred punim Maksimirom odnio maestralnu pobjedu za povijest

screenshot

Ždrijeb parova osmine finala Europa lige na rasporedu je odmah u petak, 22. veljače!

Igrači Dinama još su jednom ispisali povijest! Na Maksimiru su pred gotovo 26 tisuća navijača slavili velikih fantastičnih zasluženih 3:0 protiv Viktorije Plzen i uz ukupnih 4:2 prošli u osminu finala Europa lige!

Strijelci su bili Mislav Oršić u 15., Emir Dilaver u 33. i Bruno Petković u 73. minuti. Prekrasni potezi, odlična igra, hrabrost, momčadski duh, emocije i želja za pobjedom uz podršku prepunog Maksimira – sve je to donijelo Dinamu noć za pamćenje.

Nakon što su u Plzenu upisali 1:2 poraz od Viktorije, iako igrom to nikako nisu zaslužili, pred svojim su navijačima odigrali fantastičnu utakmicu i zasluženo ostvarili još jedan klupski uspjeh – mjesto u osmini finala natjecanja! Kakva je ovo noć bila na Maksimiru, teško je opisati riječima.

Trener Nenad Bjelica za povijesni je susret odabrao sljedećih 11: Na golu Livaković, stoperski dvojac Theophile i Dilaver, a na bokovima Moharrami i Leovac. Zadnji vezni Šunjić, a vezna linija Hajrović, Ademi, Olmo, Oršić. Špica je bio Petković.

Plavi su ušli u povijesni susret bacivši se na glavu od prve minute. Pritisak s obje strane u prvih desetak minuta, a onda u 15. minuti euforija na tribinama – Dinamo je zabio gol! Oršić je povukao kontru, poslao na stranu za Petkovića koji petom gura u peterac, a Olmo propušta do Oršića koji svom snagom šalje loptu u rašlje za 1:0 i euforiju na Maksimiru!



U 29. minuti susreta sjajno je s desne strane ubacio Hajrović, a na drugoj vratnici malo zakasnio Oršić… bila je to dobra situacija da Dinamo povisi prednost. Nismo dugo čekali da se i to dogodi – fantastična ekipa trenera Bjelice odigrala je još jednu odličnu akciju!

33. minuta utakmice… Hajrović je izveo slobodan udarac iz velike udaljenosti, ubacio u peterac gdje Dilaver loptu šalje u mrežu za 2:0 i apsolutni trans na maksimirskom stadionu! 

Desetak minuta kasnije vidjeli smo i jednu ne baš tako lijepu scenu – glavni sudac isključio je trenera Nenada Bjelicu s terena, zbog prigovora na njegove odluke, a strateg Plavih nastavio je susret gledati s udaljenosti novinarske lože.

U nastavku susreta nastavio je Dinamo stvarati pritisak na češku momčad, ali ipak s većom dozom mirnoće. Viktoria nije puno pokazala u prvom dijelu, Plavi su dominirali od početka susreta. U 53. minuti Hajrović je silovito pucao na gol, a vratar Kozačik na vrijeme reagirao i obranio pokušaj.

Sretna 73. minuta donijela je novi trans na terenu i tribinama Maksimira! Odigrali su sjajnu kombinaciju Oršić i Petković, a Bruno je sa sredine peterca sigurno pospremio u mrežu za zasluženih 3:0!

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, a ovaj će datum ostati upisan u povijest kluba i u srca svih navijača! BRAVO DEČKI, BRAVO TRENERU, BRAVO CIJELOM STOŽERU!

Od srca hvala svim navijačima koji su bodrili Plave do ovog uspjeha i sve koji su bili s nama na ovoj utakmici!

Ždrijeb parova osmine finala Europa lige na rasporedu je odmah u petak, 22. veljače!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI