DINAMO, RIJEKA I TALIJANSKI PRVOLIGAŠ KREĆU U RAT ZA BIVŠU ZVIJEZDU PRVE HNL!

screenshot

Zahuktava se polako siječanjski ‘mercato’ u Prvoj HNL, a kao što se i očekivalo najaktivniji će opet biti oni najjači klubovi. Već se uvelike spekulira o odlascima Hebera i Župarića iz Rijeke, evo Leonard Zuta već je otišao u Konyaspor za oko pola milijuna eura, dok se u svlačionici Modrih priča o mogućem dolasku grčkog lijevog beka Dimitriosa Giannoulisa.

Hajduk je navodno zainteresiran za igrača Venezuele, Aristotelesa Romera, koji igra za talijanskog drugoligaša, Crotone. Podsjećamo, lani je baš Rijeka trebala dovesti Romera, o čemu smo tada prvi pisali, ali se transfer izjalovio. Sada ga potražuje Hajduk, a za defenzivnog veznjaka ne bi trebali platiti više od pola milijuna eura. No, priča je još u povojima. Također, Hajduk je, prema tvrdnjama talijanskih medija, poslao službenu ponudu Milanu za češkog stopera Stefana Simića. Hajduk želi Simića na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora u lipnju, ali u Milanu još nisu sigurni.

No, potencijalno velika priča ovog prijelaznog roka mogao bi biti povratak Josipa Mišića na hrvatske travnjake. Nekada jedan od najboljih veznih igrača HNL-a kojeg je Matjež Kek utilizirao na izvrstan način i koji je u paru s Filipom Bradarićem činio vjerojatno najefikasniju osovinu nekog veznog reda u Prvoj HNL, mogao bi se vratiti u Hrvatsku nakon neslavne epizode u lisabonskom Sportingu.

Mišić trenutno vrijedi dva milijuna eura, a u Sporting je stigao iz Rijeke prošle zime za malo manje od tri milijuna eura. Međutim, Mišić se nije naigrao u Lisabonu. Ove sezone upisao je samo tri nastupa i skupio svega 70-ak minuta. Sportingu očito Mišić nije u planu i vjerojatno će ga ovoga siječnja prodati ili posuditi i tu u priču upadaju, za sada, tri kluba.

Kako doznajemo, Dinamo, Rijeka i talijanski Frosinone žele Mišića u svojim redovima. Dinamo bi možda bio i najbolja opcija za Mišića, ipak riječ je o klubu koji igra nokaut-fazu Europa lige, suvereno vlada domaćim natjecanjem i može mu dati iznadprosječnu plaću za ovdašnje prilike. Isto tako, mogući dolazak Mišića na Maksimir značio bi da se možda sprema transfer Arijana Ademija, o čijem se odlasku sve češće šuška.



S druge strane, Rijeka je drugi dom Josipa Mišića i možda ne može ponuditi plaću kakvu može Dinamo, ali ne treba isključiti opciju nostalgije i povratka u momčad s kojom je osvojio duplu krunu.

U priči je i talijanski prvoligaš Frosinone, odnosno davljenik, koji se vjerojatno neće spasit od ispadanja u Serie B, a kako doznajemo Mišić je za sada najbliže dogovoru s njima, iako su opcije s Dinamom i Rijekom i dalje otvorene.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI