“Doktor Ivo” u tie breaku svladao Ćilića i ušao u finale Hertogenboscha, u finalu Nottinghama Dona Vekić

25.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Ivo Karlovic - Juan Martin Del Potro. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

„Kralj“ servisa Karlović dvoboj je okončao sa 29 asova i 76 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, dok je Čilić pogodio 16 asova i imao 86 posto realizacije prvog servisa.

U velikom obračunu dvojice hrvatskih tenisača u polufinalu ATP turnira u Hertogenboschu veteran Ivo Karlović (38) svladao 29-godišnjeg Marina Čilića u tri seta nakon dva sata i 43 minute. Rezultat je na kraju bio 7-6 (4), 5-7, 7-6 (2), a suparnik Karloviću u finalu bit će Luksembužanin Gilles Muller.

Inače, ovo je bio šesti međusobni susret dvojice hrvatskih teniskih asova, a trenutni međusobni omjer je 3-3. „Kralj“ servisa Karlović dvoboj je okončao sa 29 asova i 76 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, dok je Čilić pogodio 16 asova i imao 86 posto realizacije prvog servisa.

Luksemburžanin s kojim Karlović igra finale star je 34 godine, a „doktor Ivo“ s njim ima omjer 1-1. Za Karlovića će sutrašnji finalni nastup biti 18. u karijeri, dosada je osvojio osam turnira, posljednji u Los Cabosu prošle godine, dok je Muller svoj jedini naslov iz sedam finala osvojio u Sydneyu početkom ove godine.

Spomenimo da se i naša tenisačica Dona Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Nottinghamu, nakon što je u polufinalu svladala Čehinju Lucie Šafarovu sa 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4). Dona će u finalu igrati protiv prve nositeljice Britanke Johanne Konte.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI