DOZNAJEMO! KEK NAKON RIJEKE TREBAO PREUZETI KLUB IZ SERIE A! Posao je propao, ali stiže nešto još bolje!

nk rijeka

Slovenski trener Matjaž Kek dao je ostavku na mjestu trenera Rijeke prije nešto više od tjedan dana nakon što je riječki klub odigrao šest utakmice bez pobjede u prvenstvu.

Došlo je do zasićenja i to je bilo očito čak i uoči početka nove sezone. Momčad i Kek jednostavno više nisu imali onu kemiju koju je Slovenac kroz proteklih pet i pol godina uspio održavati. Momčad je bila svježa, utrenirana i odmorna, a igrala je kao da je kraj sezone.

No, ove sezone Rijeka je u prvenstvu tek na petom mjestu, s tri pobjede, pet remija i dva poraza, dok su u kvalifikacijama za grupni dio Europske lige neočekivano ispali od norveškog Sarpsborga.

Kek je sam uvidio da se bliži kraj i povukao se, iako klub niti u jednom trenutku nije tražio njegov odlazak.

“Čuo sam se s predsjednikom kluba Damirom Miškovićem i od ovoga trenutka ja više nisam trener Rijeke. Osjećam se odgovornim za rezultate i potrebne su promjene. Rijeka će uvijek ostati moj klub i hvala svima na podršci”, rekao je 57-godišnji Slovenac kratko i nakon toga se povukao i nakratko izolirao.



U međuvremenu navijači su vrlo burno reagirali na ostavku Keka jer ipak on je trener koji je odveo Rijeku do prvog naslova prvaka, a iste je sezone uzeo i Kup te je kontinurano vodio Rijeku u Europsku ligu.

No, što je tu je sada. Rijeka je dobila novog fantastičnog trenera, Igora Bišćana, kojega je i sam Kek navodno preporučio, a mnogi se pitaju što će sada Kek?

Kako uspijevamo doznati Kek je prije nekoliko dana zamalo preuzeo talijanskog prvoligaša Chievo, ali posao mu je preoteo bivši talijanski izbornik Gian Piero Ventura, koji se također spominjao kao mogući nasljednik Keka u Rijeci, ali je tražio preveliku plaću, od oko pola milijuna eura po sezoni.

Međutim, Kek možda ipak neće tako dugo biti bez posla. Naime, bivši trener Rijeke uskoro bi mogao preuzeti reprezentaciju Slovenije, s kojom je 2010. godine izborio premijeran nastup na Svjetskom prvenstvu i odigrao vrlo dobro. Navodno, aktualnog slovenskog izbornika Tomaža Kavčiča samo jedan poraz dijeli od otkaza, u šest utakmica u 2018. godini ima pet poraza i jednu pobjedu. Dakle, kako sada stvari izgledaju, Kek bi se mogao vratiti na izborničku klupu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI