EMOTIVNO OBRAĆANJE ARIJANA ADEMIJA: ‘Ne osjećam se kao pobjednik, kazna mi je trebala biti ukinuta’

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

U zagrebačkom hotelu Hilton Ademi se po prvi puta obratio javnosti u poprilično emotivnom izdanju, a društvo mu je pravio direktor Dinama, Tomislav Svetina, koji je prvi govorio.

Dinamov bivši kapetan, Arijan Ademi, održao je prvu konferenciju za medije nakon što mu je sportski arbitražni sud (CAS) smanjio kaznu na dvije godine. U zagrebačkom hotelu Hilton Ademi se po prvi puta obratio javnosti u poprilično emotivnom izdanju, a društvo mu je pravio direktor Dinama, Tomislav Svetina, koji je prvi govorio.

“Mjesto održavanja medijske konferencije možda i jest neobično, ali za to postoji razlog. Mi smo Arijanu samo logistika jer je on organizirao konferenciju, odluka CAS-a bila je da mu smanje kaznu na dvije godine, ali postoje određena pravila vezana za njegov odnos s klubom pa mu mi samo pomažemo”, započeo je Svetina.

“Kratko ću samo opisati kronologiju slučaja. Moji su osjećaju podijeljeni nakon odluke jer sam svjestan kroz što je Arijan prolazio. Znam i što smo mi kao klub zajedno s odvjetnicima napravili, imali smo dva nalaza koja su došla do CAS-a, a koja dokazuju kako je stanozolol ušao u njegov organizam kroz određeni suplement. Bio sam uvjeren kao i svi da se na odluku CAS-a neće dugo čekati i da će biti drugačije, ali na kraju je ispalo da je zbog UEFA-e nastao kompromis”, nastavio je Svetina.

Direktor Dinama tvrdi kako je ovime dokazano da Arijan nije varao. “Dokazano je da Ademi nije varao, no još ne može trenirati s nama niti biti dijelom prve momčadi, ali znamo svi kakav je njegov karakter. Cijelo vrijeme smo uz njega, podržavamo ga moralno i nismo raskidali ugovor jer smo znali da nije istina. Bez obzira na ove dvije godine pauze, on će biti pojačanje koje će nam donijeti agresiju i dominaciju u momčadi. Mi u klubu imamo dugoročne planove za Ademija, razmišljamo čak i o novom ugovoru s njima, ali vidjet ćemo kada se sve vrati u normalu”, objašnjava Svetina.

“Ne sumnjam da će on svojim igrama opravdati očekivanja, ali najvažnije je da se vrati i ostavio ovo sve iza sebe. Dva laboratorija dala su svoje mišljenje, a vještačenje je odradio i treći laboratorij, ali mi smo odluku čekali predugo. No, siguran sam da mu je karijera spašena. On će se vratiti momčadi 7. kolovoza, a dva mjeseca kasnije zaigrat će za Dinamo”, poručuje Svetina i za kraj naglašava još jednom, “Ova je odluka i dalje nelogična i nepravedna i postoji veliki broj drugih sportaša koji su bili u sličnoj situaciji, to jest da su nesvjesno uzimalu nedozvoljeno sredstvo. Smatram da iza UEFA-ine odluke stoji par moćnih saveza kojima je u interesu da se kazni jedan manji savez i igrač iz manjeg kluba”, poručio je Svetina.



Potom je do riječi došao i Arijan Ademi.

“Zahvalio bih svima koji su vjerovali da sam nevin, znam što sam morao proći u prošlih 18 mjeseci, bio je to najteži period u mom životu. Bio sam u šoku kada sam dobio poziv da sam pozitivan na dopingu. Odmah sam tražio B analizu, a uslijedila je teška kalvarija”, započeo je Ademi.

“Dobio sam četiri godine suspenzije i nisam znao kako ću bez nogometa. No, onda sam to ostavio po strani i krenuo u dokazivanje nevinosti. Nisam imao pojma kako je to ušlo u moj organizam, analizirali su tablete i pokazalo se da je suplement bio kontaminiran. Kada se sve završilo, kada mi je kazna smanjena, ja se i dalje ne osjećam kao pobjednik. Mislim da je kazna trebala biti ukinuta”, komentira Ademi.

Ipak nešto ga čini sretnim. “U CAS-ovu obrazloženju ima jedna rečenica zbog koje sam sretan i koja mi vraća nadu. Napisali su da Ademi nije varalica i da je Ademi nevin. To je ono za što sam se borio. Zato sam sretan, iako mi ove dvije godine nitko ne može vratiti”, kazao je Arijan sa suzama u očima.

“Vratit ću se ja još bolji i jači, psihički još jači. Ovo što sam prošao me ojačalo i uvjeravam vas da ću biti bolji nego prije. U dobrom sam stanju, treniram padel, tenis, mali nogomet i trčim. Naravno, nije to isto kao kad radiš s momčadi, ali brzo ću uhvatiti ritam. Poznavajući svoj karakter neće mi trebati dugo, dovoljno će biti i ova dva mjeseca”, optimističan je Ademi.

Na koncu je komentirao i Dinamovu borbu s Rijekom za naslov prvaka Hrvatske. “Dinamo se podigao i mislim da će ipak uzeti naslov, igraju odlično i želim im sreću. Samo, bilo mi je teško jer ne mogu pomoći ekipi”, veli Ademi.

Zahvalio se potom svima. “Nema tih riječi kojima bih mogao zahvaliti obitelji, prijateljima i navijačima koji su bili uz mene. Vratit ću im to na terenu. Hvala i odvjetnicima, HUNS-u, doktoru Cerovečkom i ponajviše Dinamu koji mi je to sve omogućio i borio se sa mnom u svemu. Mogli su mi raskinuti ugovor, ali nisu i to govori o veličini ljudi i kluba”, završio je Ademi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI