Englezi su uvjereni: ‘Povijest će se ponoviti u istom scenariju, Slaven Bilić opet će izdati West Ham’!

Twitter: West Ham News

Informacije su se mijenjale iz dana u dan, jedan dan Bilić je ponovo pokretao renesansu u istočnolondonskom klubu, drugi dan su svi preispitivali je li on dobar izbor, a posljednja informacija odjeknula je Otokom poput bombe.

Ova sezona je po mnogočemu bila turbulentna za hrvatskog stratega Slavena Bilića. Bivši izbornik i njegovi Čekičari baš i ne briljiraju kao što su sezonu prije, prosipaju bodove i protiv jačih i protiv slabijih, sve su manje konkurentni, iako su zadržali isti kadar i još ga dodatno osvježili pojačanjima. Dobro, većina tih pojačanja su totalni promašaji, a zimus ih je napustio i Dimitri Payet, ponajbolji prošlosezonski igrač.

No, alibija nema, Biliću su vlasnici West Hama, Gold i Sullivan, omogućili respektabilan budžet kojeg je on spiskao na pojačanja koja se baš i ne uklapaju u njegove zamisli. Povrh svega momčad mu je gotovo cijeli prvi dio sezone bila desetkovana ozljedama. Još tamo u studenom, prosincu, povela se priča o otkazu, Bilić je plesao po rubu zone ispadanja, igra im je bila katastrofalna i može se reći kako su se u nekim utakmicama provukli samo zahvaljući sreći i neefikasnosti protivničkih napadača.

Ipak, u novoj godini momčad se malo probudila, nanizale su se pobjede. West Ham se prvo probio u gornji dom tablice, povela se priča o novom ugovoru za Bilića na kraju sezone, a onda je opet nastupila mini-kriza i Čekičari opet tonu. Informacije su se mijenjale iz dana u dan, jedan dan Bilić je ponovo pokretao renesansu u istočnolondonskom klubu, drugi dan su svi preispitivali je li on dobar izbor, a posljednja informacija odjeknula je Otokom poput bombe.

Naime, engleski mediji tvrde kako će se povijest ponoviti i to u istom scenariju, odnosno, kako će Slaven Bilić na kraju sezone preći na klupu Evertona. Realno, scenarij je itekako moguć. Osjeća se već neko vrijeme Bilić nema rješenja za vraćanje West Hama na prošlosezonske staze uspjeha, a s druge strane tjednima se već nagađa kako bi aktualni trener Evertona, Ronald Koeman, mogao preuzeti Barcelonu u novoj sezoni.

Bilić nikada nije skrivao da je ambiciozan trener, stoga prelazak u Everton, koji je znatno konkurentniji klub od West Hama i nije tako nemoguć, a s liverpulskim klubom s Goodison Parka veže ga i prošlost. No, pređe li u Everton navući će veliki bijes navijača West Hama jer je iz istog razloga, prije 20 godina, londonski klub zamijenio Evertonom.



Hoće li doći do ovakvog scenarija, vidjet ćemo uskoro…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI