Estoncima se loše piše: Hrvatska čak i u rezervnom sastavu izgleda opasno, ali jedna stvar iznimno bode u oči

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik Čačić odmah je nakon Ukrajine otpisao više od polovice standardne momčadi i najavio kako će protiv Estonije poslati sastav s manje minutaže u nacionalnoj vrsti.

Hrvatska nogometna reprezentacija četiri dana nakon kvalifikacijskog ogleda s Ukrajinom (1:0) gostuje kod Estonije u Tallinnu u prijateljskom ogledu u 18 sati. Izbornik Čačić odmah je nakon Ukrajine otpisao više od polovice standardne momčadi i najavio kako će protiv Estonije poslati sastav s manje minutaže u nacionalnoj vrsti. Iako neće biti Ćorluke i Vrsaljka zbog ozljede, te Modrića, Rakitića, Mandžukića, Nikole Kalinića, Brozovića i Subašića, reprezentacija i dalje izgleda izuzetno moćno.

Kapetansku traku protiv Estonije uzet će po prvi puta Ivan Perišić, koji nije nastupao protiv Ukrajine zbog kartona, a uz njega u kadru za ogled s baltičkim protivnikom, bit će Pjaca, Kovačić, Rog, Kramarić, što je već samo po sebi opasno po domaćina.

Iako je Čačić počeo piliti naopako uz tvrdnje kako je Estonija nekada zagorčala živo Bariću i kako je u Estoniji hladno i ružno vrijeme, alibija nema uz ovakve igrače. Ono što je zanimljivo jest što će Hrvatska, kako je Čačić najavio igrati sa tri stopera, a to pak znači kako bi mogli gledati sustav 3-5-2 s Mitrovićem, Vidom i Leškovićem u zadnjoj liniji, a igrači koji će držati čitavu bočnu liniju, od beka do krila bit će Pjaca s desne i Perišić s lijeve strane.

Sastav Hrvatske protiv Estonije: Kalinić; Mitrović, Vida, Lešković; Bradarić, Kovačić, Rog, Pjaca, Perišić; Kramarić, Čop.

Siromašna klupa i nelogični potezi



Ono što je itekako zanimljivo jest da će Čačić na klupi imati samo petoricu igrača, Livakovića, Badelja, Jedvaja, Pivarića i Ćorića. Ipak, neka su imena i potezi ovdje itekako diskutabilni, prvenstveno se to odnosi na Leškovića, Pivarića i Ćorića. Prvi, Lešković, počeo je igrati tek prije nekoliko tjedana nakon što je pola godine pauzirao zbog ozljede i daleko je još od dobre forme, a bolja bi opcija bio, recimo, Ćaleta-Car.

Pivarić pak ne nešto pretjerano dobro niti u Dinamu, a protiv Ukrajine bio je još jednom najslabija karika, a da stvar bude gora Čačić je kazao kako ga nema namjeru koristiti proti Estonije, ali umjesto njega nije pozvan Marin Leovac.

Na koncu dolazimo i do Ćorića koji je apsolutno najnelogičiji poziv. Ne samo zato što nije u top formi, već zato što je on pozvan, a Mario Pašalić (standardni u Milanu) i Franko Andrijašević (najbolji igrač Rijeke), nisu u kadru. Nisu čak morali nužno niti igrati, ali zaista bode u oči što je Ćorić zaslužio biti u reprezentaciji, a ovaj sjajan dvojac nije.

Samo želimo istaknuti kako je prava šteta što Ćaleta-Car, Leovac, Pašalić i Andrijašević nisu u Estoniji jer je to idealna prilika da se proširi i uigra kvalitetan kadar. No, Čačić valjda zna što radi…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI