Evo što izbornik doista misli o upadima u svlačionicu

hns

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić poručio je kako ‘Vatreni’ moraju ponoviti dobru organizaciju, agresiju i zajedništo kao u dosadašnjim utakmicama ukoliko žele preskočiti Rusiju u četvrtfinalu svjetskog prvenstva.

“Ne mogu govoriti na koji će način Rusija igrati, ali znam što je naš plan,” kazao je Dalić na pitanje očekuje li da će Rusi ponoviti zatvorenu igru kao protiv Španjolske ili će se ohrabriti i napasti.

“Želimo ponoviti dobru organizaciju, agresiju, zajedništo i dobar blok kao u dosadašnjim utakmicama,” rekao je, ali i naglasio: “Prema naprijed moramo biti bolji i kvalitetniji. Imamo tu kvalitetu.”

Dalić je kazao kako poštuje rusku vrstu jer među osam najboljih na svijetu nema slabih suparnika.

“Rusija izaziva naš respekt. U četvrtfinalu nema ekipa koje nemaju kvalitetu.”



Hrvatska je do sada na svjetskim prvenstvima dva puta igrala protiv domaćina turnira i oba puta je izgubila. Protiv Francuske 1998. u polufinalu, te protiv Brazila prije četiri godine na otvaranju World Cupa. Sada ‘Vatrene’ očekuje Rusija.

“Mi ne možemo birati protivnika. Pred nama je četvrtfinale, velika utakmica. Naši igrači stalno igraju pred punim tribinama i atmosfera ne bi trebala biti problem,” kazao je.

Smatra kako je reprezentacija napravila odličan posao što je došla ranije u Soči kako bi se aklimatizirala na vremenske uvjete koji vladaju ovdje.

“Bila je to dobra odluka. U Sočiju je veća temperatura i vlaga i dobro smo se adaptirali. S te strane smo pogodili,” kazao je Dalić dodavši kako se reprezentacija odlično osjeća u Rusiji.

“Imamo samo riječi pohvale. Prezadovoljni smo uvjetima, smještajem, stadionima i ljudima, a rezultat nam daje da se još više radujemo, prezadovoljni smo.”

Kazao je kako se raduje što će hrvatska predsjednica Kolina Grabar Kitarović bodriti hrvatsku vrstu u Sočiju nakon što je bila i na tribinama stadiona u Nižnjen Novgorodu u susretu osmine finala.

“U Hrvatskoj je veliko slavlje kad igra reprezentacija, a mi vidimo samo jedan dio. Sretni smo što nas je predsjednica bodrila u Nižnjem Novogorodu i što dolazi u Soči. Daj Bože da dođe i u Moskvu,” naglasio je.

Dalić se osvrnuo i na godišnjicu velike pobjede protiv Njemačke u četvrtfinalu SP-a u Francuskoj prije 20 godina.

“Nakon 20 godina ponovo smo u četvrtfinalu. Ne mora biti 3-0, samo da pobijedimo. Protiv Njemačke smo ostvarili veliku pobjedu, a mi smo sada na tom putu. Korak da to ponovimo. Neće biti lako, ali moramo pronaći snagu i sutra moramo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu.”

Dalić je otkrio kako je u Francuskoj bio kao navijač.

“Gledao sam prve tri utakmice, a onda sam se morao vratiti u svoj klub na pripreme jer sam tada još bio igrač”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI