Fak osvojio srebro za Sloveniju

screenshot

Norvežanin Johannes Thingnes Boe osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u biatlonu u utrci na 20 kilometara na ZOI u Pjongčangu, srebro je za Sloveniju osvojio Jakov Fak, dok je do bronce stigao Austrijanac Dominik Landertinger

Za 24-godišnjeg Boea treća utrka u Pjongčangu konačno je donijela veselje, on je pobijedio u osam od 15 ovosezonskih utrka u Svjetskom kupu, samo da bi u sprintu bio 31., a u dohvatnoj utrci 21. Niti treći nastup nije počeo dobro za njega jer je promašio metu već na prvom gađanju, ipak do kraja utrke je promašio još samo jednom, a s obzirom na svoju veliku brzinu na stazi i s ta je dva promašaja, zbog kojih je dobio dvije kaznene minute, ostao u igri za osvajanje odličja. Ciljem je Boe prošao u vremenu 48:03.8 minuta.

Fak, koji je prije osam godina u Vancouveru osvojio broncu u utrci na 10km za Hrvatsku, u Pjongčangu je stigao do srebra u dresu Slovenije, 30-godišnji Mrkopljanin je na najvećoj pozornici pokazao kako je ove sezone najbolji strijelac među biatloncima, pogodio je svih 20 meta i do cilja stigao sa samo 5.5 sekundi slabijim rezultatom od odličnog Norvežanina. Za Faka je ovo peta medalja s velikih natjecanja za Sloveniju, bio je svjetski prvak na 20km prije šest godina u Ruhpoldingu, te u utrci na 15km s masovnim startom u Kontiolahtiju prije tri godine, usto ima i srebro u mješovitoj štafeti te broncu u sprintu. Za Hrvatsku je uz broncu sa ZOI iz Vancouvera osvojio i broncu u sprintu sa SP upravo iz Pjongčanga prije devet godina

Svih 20 pogodaka imao je brončani Austrijanac, 29-godišnji Landertinger, koji je za Boeom zaostao 14.2 sekunde. Za Landertingera je ovo četvrto odličje sa ZOI, a drugo pojedinačno. Prije četiri godine je u Sočiju osvojio srebro u sprintu, a ima i srebro i broncu iz štafetnih utrka.

Branitelj naslova u ovoj disciplini iz Sočija i najbolji biatlonac današnjice, 29-godišnji Francuz Martin Fourcade ispao je “tragičar” u Pjongčangu. Fourcade je pogodio svih prvih 18 zadanih meta te bi, s obzirom na svije trčanje, osvojio zlato da je pogodio jednu od posljednje dvije. No, potpuno netipično za njega, on je dva puta zaredom promašio i na kraju zauzeo peto mjesto sa 42.4 sekunde iza Boea.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI