FENOMEN KAKAV SE VIDI SAMO U HRVATSKOJ! A da i Hajduk preseli u Zagreb!?

Kako će u sljedećoj sezoni izgledati Prva hrvatska nogometna liga? Naizgled glupo pitanje, no nema glupih pitanja, tek ima takvih odgovora. Sumnjamo da je glup odgovor ako kažemo da će u sljedećoj sezoni Prva HNL nalikovati na prošireno prvenstvo Županije zagrebačke.

Situacjia je zapravo toliko smiješna da se slobodno može zaključiti kako bi Osijeku i Hajduku najbolje bilo svoje sjedište prebaciti u Zagreb, uštedjeli bi se tako stotine tisuća kuna na putovanja u četverokružnom sustavu našeg prvenstva.

Dakle, od 10 prvoligaša iz Zagreba su Dinamo, Rudeš i Lokomotiva, iz okolice Zagreba zaprešićki Inter i velikogorička Gorica, novopečeni prvoligaš. Nešto dalje iz Koprivnice je Slaven Belupo. U dodatnim kvalifikacijama Istru 1961 lako bi mogao zamijeniti blizu Zagreba lijep Varaždin, ostaju još izvan tog prstena Rijeka, koja je na sat i pol od Zagreba, dosta udaljeniji Osijek i najudaljeniji Hajduk.

Još davno se za naše nogometno prvenstvo govorilo da je „tramvaj liga”, no nikad situacija nije bila ovako jednosmjerna. Osim toga, Hrvatski nogometni savez koji je odavno izgubio objektivnost i zaista se ponaša kao da se nogomet igra samo u Zagrebu, morao bi malo razmisliti na što liči naše elitno natjecanje.

Dok zagrebački i klubovi iz okolice ne moraju po nekoliko tjedana iz svojih domicila Osijek, Rijeka i napose Hajduk prevaljuju kilometražu od koje glava zaboli, plaćaju noćenja, putovanja… Nekako, nije fer, zar ne?



Facebook Comments

Loading...
DIJELI