(FOTO) SRPSKOM NOGOMETAŠU ZBOG VELIČANJA ŠEŠELJA PROPAO TRANSFER U HRVATSKU!

Facebook: Vladimir Radović

Radović nije dobio radnu dozvolu pa se odmah požalio srpskim medijima kako je razlog vjerojatno njegovo veličanje četničkog vojvode i srpskog radikala, Vojislava Šešelja.

Srpski nogometaš Vladimir Radović trebao je u sljedećih nekoliko dana ostvariti transfer u hrvatski klub Zmaj iz Makarske. No, Radović nije dobio radnu dozvolu pa se odmah požalio srpskim medijima kako je razlog vjerojatno njegovo veličanje četničkog vojvode i srpskog radikala, Vojislava Šešelja.

“S klubom iz Makarske sam sve dogovorio i trebao potpisati ugovor. Bio sam odlično prihvaćen od suigrača i trenera, koji je bio zadovoljan onim što sam pružao na treninzima. Ljudi iz kluba su predali zahtjev, ali je on ekspresno odbijen, a kao razlog navedeno je to što sam u prošlosti veličao Vojislava Šešelja. Tajnik kluba mi je rekao da je izašao i jedan članak u tamošnjim novinama o meni kao nekom tko veliča ratne zločince, iako Šešelj nikada nije osuđen. Nisam član nijedne stranke, imam pravo simpatizirati koga hoću, ali me je to skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj, gdje se politika umiješala u sport. Sada javno kažem da simpatiziram i Vladimira Putina, ali se nadam da mi vrata nekih zemalja Europske unije i SAD-a zbog toga neće biti zatvorena”, rekao je Radović za Blicsport.

Radović je postao poznat javnosti u listopadu 2015. godine kada se na treningu FK Goražde pojavio u majici s likom Vojislava Šešelja, a par dana kasnije je potjeran iz tog kluba. Ranije se pokušao opravdati ovim riječima: “Nisam nacionalist i djevojka i obitelj me podržavaju. Majicu sam ponio slučajno. Imao sam je ispod dresa. Nitko to nije primijetio dok nisam ušao u svlačionicu”. Govorio je tako 2015. Radović za Blic.

Danas, kaže, ne može vjerovati da mu se to događa. “Ne mogu vjerovati što se događa, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportaš koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Da sam takav kakvim me predstavljaju ne bih igrao u Radničkom iz Lukavca i Goraždu ili išao u hrvatski Zmaj. Imam puno prijatelja Hrvata i Bošnjaka, a nikome od nas ne smetaju politički stavovi druge strane”, izjavio je Radović.

Spornu sliku veličanja četničkog vojvode s početka 2016. godine, s porukom, ‘Jedan je vojvoda’, pogledajte u nastavku.



Screenshot: Facebook: Vladimir Radović
Screenshot: Facebook: Vladimir Radović
Facebook Comments

Loading...
DIJELI