FRANCUSKA MELJE SVE PRED SOBOM: Slomili Island, plasirali se u četvrtfinale i srušili rekord

Facebook: IHF (Official)/Photo: PILLAUD

U utakmici osmine finala svladali su uvijek neugodnu momčad Islanda s uvjerljivih 31:25 (14:13) i plasirali se u četvrtfinale.

Voljeli vi francusku rukometnu reprezentaciju ili ne, jednostavno im se morate nakloniti. Osim što igraju uvjerljivo najkvalitetniji rukomet na ovome Svjetskom prvenstvu na kojem su, eto slučajem i domaćini, usput ruše i rekorde. U utakmici osmine finala svladali su uvijek neugodnu momčad Islanda s uvjerljivih 31:25 (14:13) i plasirali se u četvrtfinale.

Utakmicu su prelomili već početkom drugog dijela serijom 6:1 i do kraja susreta Island se nije uspio približiti na manje od četiri gola razlike. Najefikasniji kod Francuza bio je Michael Guigou sa šest golova, a po pet su dodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas. Kod poraženih najbolji je bio Runar Karason sa sedam golova.

Spomenimo i taj novi rekord. On je naime srušen prema broju gledatelja, skupilo ih se čak 28 tisuća, a to je najviše u povijesti ove igre. Francuska će u četvrtfinalu u utorak, također u Lilleu, igrati protiv bolje reperezentacije iz ogleda Bjelorusija – Švedska. Ta se utakmica igra u nedjelju.

Spomenimo kako su u ranijem dvoboju Norvežani postali prvi četvrtfinalisti SP-a svladavši u osmini finala Makedoniju sa 34:24. Momčad Line Červara bila je lak plijen za skandinavsku ekipu koja je razliku napravila već početkom drugog poluvremena kada su se odvojili na pet razlike, a do kraja je prednost bila dvocifrena.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, pet su zabili Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili neraspoloženi Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.



Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv bolje reperezentacije iz ogleda Danska – Mađarska koji je na programu u nedjelju.

U subotu su na programu još utakmice Rusija – Slovenija (Pariz) i Brazil – Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska – Danska (Albertville), Bjelorusija – Švedska (Lille), Njemačka – Katar (Pariz) i Hrvatska – Egipat (Montpellier).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI