GORDI ALBION SE VRAĆA: Englezi dobili Švicarce, Prosinečki s BiH sredio Austriju

screenshot

Engleska je sljedeći suparnik Hrvatske u susretu 3. kola Lige nacija, ove dvije reprezentacije sastat će se u Rijeci 12. listopada, a taj dvoboj igrat će se bez gledatelja

Suparnik Hrvatske u skupini 4 Lige nacija, nogometna reprezentacija Engleske u prijateljskoj je utakmici u Leicesteru u utorak svladala Švicarsku sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Marcus Rashford u 54. minuti.

Engleska je sljedeći suparnik Hrvatske u susretu 3. kola Lige nacija, ove dvije reprezentacije sastat će se u Rijeci 12. listopada, a taj dvoboj igrat će se bez gledatelja.

Poljska i Irska su u Wroclawu odigrale 1-1 (0-0). Goste je u vodstvo doveo O’Brien (53), a izjednačio je Klich (87).

Sjeverna Irska je na Windsor Parku u Belfastu uvjerljivo nadigrala Izrael sa 3-0 (2-0), a golove su postigli Davis (13), Dallas (41) i Whyte (67).



Nogometna reprezentacija Belgije u svom je prvom nastupu u Ligi nacija u susretu 2. kola u skupini 2 najjače jakosne skupine kao gost u Reykjaviku svladala Island sa 3-0 (2-0).

Osvajači brončanog odličja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu do pobjede su stigli s dva gola u razmaku od samo dvije minute koje su postigli Eden Hazard (29-11m) i Romelu Lukaku (31) da bi Lukaku (81) u završnici postigao još jedan pogodak za konačnih 3-0.

Belgija se ovom pobjedom bodovno izjednačila sa Švicarskom, obje reprezentacije imaju po tri boda iz jednog nastupa, dok je Island na dnu bez bodova iz dva nastupa i razlikom pogodaka 0-9.

Bosna i Hercegovina je pod vodstvom Roberta Prosinečkog ostvarila i drugu pobjedu u skupini 3 Lige B svladavši u Zenici Austriju sa 1-0 (0-0). Gol vrijedan tri boda postigao je Edin Džeko (78). BiH je tako uvjerljivo na vrhu skupine sa šest bodova, dok su Sjeverna Irska i Austrija bez bodova.

U utakmicama skupine 2 Lige C domaćini su ostvarili minimalne pobjede, Finska je u Turkuu svladala Estoniju sa 1-0 (1-0) dok je Mađarska u Budimpešti bila bolja od Grčke sa 2-1 (2-1). Finskoj je pobjedu osigurao Teemu Pukki (12), a u Budimpešti su strijelci za Mađarsku bili Roland Sallai (15) i Laszlo Kleinheisler (43), dok je pogodak za Grčku postigao Kostas Manolas (18). Finska je na vrhu ove skupine s maksimalnih šest bodova, Mađarska i Grčka imaju po tri, a Estonija je bez bodova.

Luksemburg je u skupini 2 Lige D stigao do druge pobjede u isto toliko nastupa svladavši kao gost San Marino sa 3-0 (2-0) golovima Maximea Chanota (9), Aureliena Joachima (45+1) i Daniela Sinanija (52) dok su Moldavija i Bjelorusija u Kišinjevu odigrali 0-0. Luksemburg je na vrhu skupine sa šest bodova, Bjelorusija je druga s četiri, Moldavija treća s jednim, a San Marino posljednji bez bodova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI