HERR OTTO RAZOTKRIO SLABOSTI TURAKA! Bivši trener Fenerbahčea zna kako Dinamo može pobijediti

screenshot

Dinamo ima šanse, ali mora udarati tamo gdje su Turci najslabiji

“Naravno da Dinamo ima i snage i moći svladati Fenerbahče, ne i to trebalo biti lako, ali nije to nemoguće”, dočekuje nas bivši izbornik hrvatske reprezentacije i između ostalog i bivši trener i Dinama i Fenerbahčea, Otto Barić.

“Dinamo ni u kojem slučaju nije autsajder!”, nastavlja Barić i zaključuje, zapravo nas upućuje, podučava:

“Fenerbahče i Galatasaray najpoznatiji su turski klubovi, no Fenerbahče je još popularniji, on je nešto kao Bayern Bliskog istoka. Ima novi stadion i slavu, ali, iako je kupio jako dobre igrače, momčad još nije uštimana. Slabo stoje na tablici, premda su sad dobili u Konyi 1-0. Pratim ih, no dobivam dojam da uopće nisu uigrani, tako su i ovu utakmicu više pobijedili na individualnost dva-tri igrača”.

Otto Barić će nam reći i ovo:

“Vidim da je veliki interes gledatelja i to je baš ono što Dinamu sada najviše treba. Domaća atmosfera na stadionu. Pobjeda protiv Fenera Dinamu bi dala zalet i moglo bi se čak razmišljati i o proljeću u europskom natjecanju. Vjerujem u Dinamu, može se to dobiti, što da ne?”



Sjeća se Otto i turskih dana:

“Osvojio sam drugo mjesto, ali ispao sam žrtva klupskih predsjedničkih izbora. Naslijedio sam postavu koja je bila četvrta u sezoni, nismo igrali loše, ali prvi nismo mogli biti, predsjednici nisu pratili ambicije momčadi. Moram reći da mi je bilo lijepo, ta atmosfera, ljubav prema klubu, sve to me opčinjavalo.”

Dinamo ima momčad bez zvijezda? Nastavljamo dalje s Barićem…

“Možda to i nije loše. Dinamo je dosad poslovao stabilno, ali je uvijek imao neku nedorečenu zvijezdu koja je možda narušavala harmoniju momčadi. Mislim da je i tom stabilnom Dinamu nedostajala kontura, nekakva vizija momčadi, a sad je dosegnuta. Zato je odlično da se publika počela zanimati za Dinamo, ništa vam nema bez publike. Koliko puta sam kao trener bio upozoravan da je najvažnije prodavati ulaznice. E, Dinamo je sad u toj pozitivnoj fazi. Pazite još nešto, Europska liga uopće nije slaba, posve je konkrentna za naš Dinamo. Tu se daju nizati dobri rezultati, u Ligi prvaka s najjačim suparnicima to ne bi bilo moguće. Jest, Dinamo možda nema skupe igrače, ali ima dobru momčad i dobrim igrama cijena će im narasti. To je i cilj kada se komponira momčad, da momčad iznjedri pojedinca. Evo, Fenerbahče ima možda skuplje igrače, ali protiv Dinama nije neki favorit, i ta činjenica valjda dosta govori”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI