Hrvatska deklasirala Makedoniju i osigurala drugi krug!

screenshot/rtl

Hrvatska rukometna reprezentacija u potpunosti je nadigrala Makedoniju s 31:22 i upisala treću pobjedu u skupini B Svjetskog prvenstva. Igrač utakmice bio je Domagoj Duvnjak s osam asistencija i šest golova.

Tri od tri! Hrvatska je i dalje stopostotna nakon što je u trećem kolu skupine B s 31:22 srušila Makedoniju! Kauboji su ovom pobjedom osigurali prolaz u drugi krug natjecanja te će dalje prenijeti minimalno dva boda.

Igračem utakmice proglašen je Domagoj Duvnjak koji je postigao 6 pogodaka i tome nadodao 8 asistencija. Briljirao je i vratar Šego koji je doslovce izludio protivnike s 15 obrana.

Slijedi utakmica s Bahreinom koja je na rasporedu u srijedu u 18 sati.

Tri pobjede ima Hrvatska i sigurno ide u Köln na drugi krug SP-a, pitanje je samo da li sa dva ili sa četiri boda. Taj odgovor dobit ćemo posljednjeg dana u skupini protiv Španjolske. U velikoj borbi pobijeđena je Makedonija. Prvo poluvrijeme je najbolje što smo dosad pokazali ovdje. Sve u svemu djelovalo je to sigurno, a to je obećavajuće. Jedino pitanje je ostalo zašto ne igra Cindrić, makar se zagrijavao sasvim normalno.

Bilo je to taktičko nadigravanje Raula Gonzaleza i Line Červara. Mi smo krenuli u obrani 5-1, Duvnjak naprijed, Mandić prema Lazarovu, a Raul je od prve minute naredio igru sedam na šest sa Peševskim i Stoilovom na crti, ne bi li otupio naše oštrice. Zanimljivo je bilo vidjeti da je mijenjao trener Makedonije i Talevskog i Markovskog u obrani za braću Lazarov u napadu, a to je sve skupa bilo dosta i nisu Makedonci ulovili pravi ritam.



Hrvatska je opet počela bez Cindrića, Karačić je bio na sredini uz Duvnjaka lijevo. Imali smo više strpljenja, ali na strpljenje se mora poklopiti i realizacija,a to se nije dogodilo, jer Stepančiću nije išlo kako se očekivalo.

Zamijenio ga je Vranković, s njim smo i mi bili drugačiji, a onda je Lino dodao našeg pivota i odigrao 7 na 6 Raulu. I to su Šipić i Kozina odradili vrlo dobro. Tako smo makedoniju nadigrali svojim oružjem.

Nakon što smo Duvnjaka dobro potrošili 20 minuta u dva pravca, spustili smo se u obrani u 6-0, uz Musu je stao Blažević, smanjio se radni prostor makedonskoj crti, no kada se igra sedam na šest ako dobro brojiš negdje mora kapati,a nama je kapalo na krilu s kojeg je trpao Manaskov.

Može se reći ad smo nadigrali Makedoniju u prvih 30 minuta, što je naplaćeno sa velikih pet golova prednosti. Još jedna stvar nam ej išla na ruku, sjajni Marin Šego na golu koji je imao devet obrana u prvom poluvremenu i bio je velika zagonetka makedonskim strijelcima. Šegine obrane najbolji su poklon igri obrane koja je igrala svoju najbolju rolu na prvenstvu. U jednom trenutku bili smo i na +6 (13:7), činilo se da je Makedonija pred raspadom sustava, ali je Raul zaustavio to i priveli su pristojno kraju poluvrijeme.

Možda je Raul znao Linu, ali i Lino je očeito jako dobro znao sve poteze Španjolca koji nam je od starta stavio 5-1 s Kuzmanovskim što je malo tko očekivao. No, Raul zna da mi s tim dosta često imamo problema zbog šutera. Možda je u detaljima uspio, ali nije znao da i mi imamo 7 na 6 zbog koje smo ponešto i primili, ali je u suštini ipak pomogla da rasteretimo vanjsku liniju.

Zanimljivo je da Lino nije skinuo u prvom dijelu Cindrića, makar su svi to očekivali. On se na poluvremenu normalno zagrijavao, pucao skok šuteve po golu, što znači da je na raspolaganju. No, i bez njega smo bili na +5, a ako smo ga sačuvali još malo, neka smo.

Navijači su sjajnu igru naših rukometaša nagradili pljeskom, doista su mogli uživati u majstorijama Duvnjaka, Karačića i požrtvovnosti momčadi u cjelini. Pred kraj poluvremena kada je Vranković zaradio isključenje, počeo se vraćati Stepančić i išli smo istim puten koji nas je vodio do prednosti u nastavak.

Išli su i Makedonci i dalje 7 na 6, pa smo se brzo iz 5-1 spustili u 6-0. Mijenjali smo ritam obranom, ali je taj ritam ipak bio u brzini niže, pa se Makedonija s nekoliko golova u nizu najavila kao moguća opasnost (18:15). Trebalo je ostati koncentriran i čekati, no prvih deset minuta nastavka nismo uspjeli obraniti ništa, a bez obrane je teško naprijed.

Šego se prvi vratio u formu iz prvog dijela i pogurao nas do mira (20:16). No, pratio ga je Ristovski, a Makedonija je agresivnost podigla na krajnju granicu. Imali smo problema, nije to bilo kao u prvom dijelu, no prednost se ipak držala. Napadački za nju je najzaslužniji fenomenalni Domagoj Duvnjak koji je razbio Ristovskog s distance.

Makedonija je došla na -3, imala dvaput loptu na -2, nije uspjela. Červar je igrom 7 na 6 primirio protivničku agresiju, a Musa i Šipić pomogli Duvnjaku da se vratimo na +5 u 51. minuti nakon čega je Raul tražio time out svjestan da mu vrijeme istječe.

No, bilo im je to previše, ritam ih je razbio, Raul je uveo neke mlađe igrače ne bi li ga uspio zadržati, ali mlađi se s Hrvatskom nisu mogli nositi. Mirno, s noge na nogu došli smo do kraja i treće pobjede, sve ide kako je planirano. Na kraju je gol zabio i Ivan Vida. Nagurali smo na +9, svaka čast. Ali, samo mirno…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI