HRVATSKA POBJEDOM ZAVRŠILA EURO! Izbornik za kraj prozvao sve odgovorne za pad hrvatskog rukometa

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska rukometna vrsta oprostila se od Europskog prvenstva tijesnom pobjedom protiv Češke (28:27) i to pred otužnom atmosferom u zagrebačkoj Areni pred 1500 gledatelja. U beznačajnoj utakmici Češka je zamalo iznenadila Hrvatsku, ali promašili su šut za produžetak i Hrvatska je dostojanstveno završila svoje natjecanje na domaćem terenu.

Izbornik Lino Červar, nakon utakmice odlučio je malo zaoštriti retoriku i poslati političku poruku te upozoriti na katastrofalno stanje u rukometu.

“Trebali bi ovi igrači doći kod mene u Metalurg, da vide kako se čuva lopta i igra na rezultat. Odlazimo kao pobjednici. Prema kriteriju sudaca bili smo gosti, to je svatko vidio. Nisam ja to izmislio, igrali smo na gostujućem terenu, ali ne što se tiče publike, ona je bila divna”, kazao je u uvodu Červar.

Potom je odlučio progovoriti o stanju u rukometu. “Kada ode sva ova mašinerija, onaj koji bi trebao razmišljati o sportu neka o tome razmišlja, neka spase sport, a mi moramo raditi. Slali smo političke poruke po Zagrebu čitam izreke da trebamo ljude koji vjeruju u sebe, ali u nas nitko ne vjeruje. Dajte nam uvjete, ne želimo igrati u trošnoj dvorani na kraju grada, pa mi smo momčad s 13 medalja”, kaže Červar.

“Peto mjesto? Da, htio sam više. Igrali smo bez najboljeg igrača, ali nismo se osramotili, nije bilo odlično, ni vrlo dobro, ali za dobru trojku je. Čvrsto sam uz ove dečke, treba ulagati u njih. Treba nam rukometna strategija jer rukomet daje odgoj, razvijamo komunikaciju među ljudima i altruizam. Trebaju nam uvjeti, moramo investirati u našu djecu, sve drugo je ispod toga”, kazao je Lino.



O odlasku? “Došao sam pomoći, potpisao sam na jednu godinu i dao sam sve od sebe. Odlučit ću u krugu najuže obitelji, odmorit ću se sedam dana i razgovarati sam sa sobom. Milosrđe je najvažnije. Hvala i onima koji me nisu podržali, opraštam svima i ne očekujem ništa natrag”, gospodski je završio Lino.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI