Hrvatska sa Argentinom, Nigerijom i Islandom! ‘Smiješi’ nam se osmina finala!

0
268
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Realno 'vatreni' bi trebali proći skupinu, a onda u osmini finala idu najvjerojatnije na Francusku ili Dansku odnosno Peru!

Ždrijeb u Moskvi Hrvatsku je na Svjetskom nogometnom prvenstvu sljedeće godine u Rusiji smjestio u skupinu D, zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Iako je na prvi pogled riječ o teškoj skupini, gledajući bodove na Fifinoj ljestvici, Hrvatska je prošla vrlo dobro i u jednoj je od četiri najlakše skupine.

Najlakšu skupinu dobili su domaćini Rusi, zajedno sa Saudijskom Arabijom, Egiptom i Urugvajem, čiji je prosjek bodova na Fifinoj ljestvici svega 728, što je čini jednom od najlakših skupina u posljednjih nekoliko desetljeća. Druga skupina po kvaliteti je H, u kojoj će igrati Poljska, Senegal, Kolumbija i Japan. Prosjek Fifinih bodova u toj skupini je 948.

Loading...

Treća najslabija skupina je G u kojoj će snage odmjeriti Belgija, Panama, Tunis i Engleska. Prosječan broj bodova na Fifinoj ljestvici u ovoj skupini je svega 957. Na četvrtom mjestu dolazi skupina D, u kojoj su Argentina, Island, Hrvatska i Nigerija. Prosječan broj bodova ove skupine iznosi 986.

Slijedi skupina B u kojoj će igrati Portugal, Španjolska, Maroko i Iran, s prosječnim brojem bodova 1 031, a zatim skupina C u kojoj će igrati Francuska, Australija, Peru i Danska, s 1 039 bodova u prosjeku. Na drugom mjestu je skupina F s Njemačkom, Meksikom, Švedskom i Korejom. U toj skupini prosječan broj bodova je 1 056.

Na koncu daleko najjača skupina na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kolokvijalno skupina smrti, ona je u kojoj će igrati naši susjedi. Dakle, Brazil, Švicarska, Kostarika i Srbija, koji prosječno imaju 1 069 bodova na Fifinoj ljestvici, što odgovara 14. mjestu na svijetu.