Hrvatske Barakude potopile Srbiju

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska je stalno puhala za vrat protivniku, a onda 4:51 minute prije kraja utakmice golom Vukičevića prvi put povela.

U dramtičnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedila je Srbiju s 12:11. Ovom pobjedom Hrvatska je ušla u finale Svjetskog prvenstva gdje ju čeka domaćin Mađarska.

Posljednji su puta hrvatski vaterpolisti pobijedili Srbiju prije sedam godina! Još tamo od rujna 2010. godine i polufinala EP u Zagrebu ne znaju naše barakude za pobjedu nad srpskim delfinima, tada je bilo na kraju 10:9 za Hrvatsku. U međuvremenu su Srbi i te kako ojačali, od 2014. godine osvojili su svako natjecanje na koje su otišli, ukupno 9 uzastopnih zlata. Nevjerojatan niz, koji je sada konačno prekinut!

Bila je to sjajna utakmica Hrvatske protiv branitelja naslova. Srbi su na početku utakmice imali dva gola prednosti (3:1), vodili su i većim dijelom utakmice, ali se naši nisu predavali.

Hrvatska je stalno puhala za vrat protivniku, a onda 4:51 minute prije kraja utakmice golom Vukičevića prvi put povela. Mandić je nakon toga izjednačio na 11:11 da bi Joković s još jednim igračem više zabio za 12:11. Srbi su na kraju imali još 10-ak sekundi za napad, ali nisu uspjeli zabiti sjajnom Marku Bijaču koji je skupio devet obrana.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI