Hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za EP protiv Srbije, Švicarske i Belgije

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2020. godine održat će se od 10. do 26. siječnja. Gradovi domaćini su Trondheim (Norveška), Malmo, Goteborg, Stockholm (Švedska), Beč i Graz (Austrija)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji igrat će u skupini 2 protiv Srbije, Švicarske i Belgije odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Trondheimu.

Na sljedećemu EP-u nastupit će 24 reprezentacije, sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u lipnju sljedeće.

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar izjavio je kako se u kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine mora ući ozbiljno i angažirano, jer skupina nije lagana.

Kvalifikacijska skupina za EURO 2020 sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na iduće veliko kontinentalno natjecanje. Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama ostvariti odlazak na EURO i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je europska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno natjecanje”, rekao je Červar.
Sva tri domaćina i branitelj naslova Španjolska plasirali su se izravno, dok će kroz kvalifikacije prolazak izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.



Hrvatska će u 1. kolu 24. ili 25. listopada ugostiti Švicarsku, a tri dana kasnije slijedi gostovanje u Belgiji. Sredinom travnja sljedeće godine Hrvatska će dva puta igrati protiv Srbije, prvo u gostima, a zatim na domaćem terenu. U posljednja dva kola sredinom lipnja 2019. Hrvatska gostuje kod Švicarske te ugošćuje Belgiju.

Europsko prvenstvo 2020. godine održat će se od 10. do 26. siječnja. Gradovi domaćini su Trondheim (Norveška), Malmo, Goteborg, Stockholm (Švedska), Beč i Graz (Austrija). Ako se Hrvatska kvalificira na Europsko prvenstvo igrat će u skupini C koja je smještena u Grazu. U slučaju prolaska skupine natjecanje nastavlja u Beču, dok će se finalni vikend održati u švedskoj metropoli Stockholmu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI