IVANIŠEVIĆEVE IZJAVE zbog koji bi se Đoković mogao i naljutiti

screenshot

Slavni hrvatski tenisač i legendarni osvajač Wimbledona odradio je zanimljiv intervju za francuski “We love tennis”, u kojem je dosta govorio o takozvanim zločestim dečkima tenisa, a posebice o najkontroverznijem tenisaču današnjice, Australcu Nicku Kyrgiosu.

Ivanišević je, pazite sada, branio zločeste dečke i za njih je rekao da nisu loši, nego da samo imaju jak karakter. Rekao je i kako baš oni pomažu da tenis ne postane dosadan sport.

”Ne sviđa mi se termin ‘loši momci’. Više volim reći da su to igrači s jakim karakterom. Potrebni su nam različiti ljudi. Tenis je individualni sport i lako može postati dosadan, posebno danas kad je sve postalo slično, podloge, stil igre i slično. Danas jako malo igrača ide na mrežu, tako da su neobični momci sjajni za svjetski tenis”, rekao je Goran.

Potom je govorio o Kyrgiosu.

”Nick je poseban, dobar je za tenis. Ono što mi smeta jest to što ima talent da bude broj jedan, a ne koristi ga. Kad ga gledate, ne znate što će sljedeće učiniti, potpuno je nepredvidljiv. U stanju je odigrati tri luda gema i onda ga nema nigdje. Strah me i pomisliti kakvu bi karijeru imao da je bio samo malo ozbiljniji. Mnogi me pitaju želim li biti njegov trener. Ne znam što bih rekao. Autoritet kod Nicka ne prolazi, ne znam što bih mu rekao. Jedino je rješenje da on bude trener sam sebi”, smatra Ivanišević.



Kyrgios se koristi vrlo prljavim, ali legitimnim servisom ispod ruke. Mnogi taj potez smatraju nesportskim.

”U moje vrijeme takvo što nismo ni pokušavali jer su igrači bili dublje u terenu. Gledam ove danas, barem su metar iza osnovne linije. Nekad dok gledam meč preko TV-a i ne vidim onog što vraća servis. Mnogi kažu da je takav servis izraz nepoštovanja prema protivniku. Zašto? Ako je dopušten, onda ga imate pravo koristiti”, kaže Ivanišević.

Međutim, Goran se ne slaže s Kyrgiosovim prozivkama upućenima Nadalu i Đokoviću.

”To mi se ne sviđa, to je već previše. Svi su oni cijelu godinu na terenu i mislim da ne bi smio javno napadati kolege. To nije u redu. Možete favorizirati nekoga, ali to se ne radi javno. Također, ne sviđa mi se kako slavi pobjede. Tu ga ne podržavam. Ako pobijediš nekog koga ne voliš, osmjehni mu se, rukuj se i to je dovoljno. Ne pričaj svašta medijima, to je totalno nepotrebno. Nikad u svojoj karijeri nisam kritizirao protivnike. To je pravilo u tenisu”, naglasio je Ivanišević.

O razbijanju reketa…

”Lomio sam rekete, da, jesam, ali to je sve. Nikad nisam mogao shvatiti da se igrači kažnjavaju jer su slomili reket. Reket je moj i ako želim, razbit ću ga. Uzet ću drugi iz torbe i idemo dalje. Ne vidim što je neobično u tome”, završio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI