IZBORNIK NAHVALIO MANDŽUKIĆA: Čačič otkrio Talijanima koja je zapravo tajna Marijeve odlične igre

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na početku sezone bilo je upitno hoće li biti mjesta za Mandžukića u momčadi Juventusa s obzirom na to da je stigao Gonzalo Higuain i to za 90 milijuna eura, a tu je bio još i Dybala dotadašnja prva zvijezda kluba koja je dijelila poziciju s Marijom...

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro nastavlja s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Ante Čačić iskoristio je priliku kako bi osobno posjetio neke od reprezentativaca. Posjetio je Španjolsku gdje se sastao s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem, Šimom Vrsaljkom i Ivanom Rakitićem. Potom je otišao u Italiju kako bi pogledao Marija Mandžukića, Marka Pjacu, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Nikolu Kalinića, Milana Badelja…

Ipak, u razgovoru za talijanski Tuttosport najviše je govorio o Mandžukiću koji se nedavno preselio na poziciju krilnog napadača koju je igrao u Dinamu. Mandžukić je baš na toj poziciji oduševio struku i navijače i mnogi bi ga u nastavku sezone htjeli gledati u ulozi krila.

“Ne, nisam iznenađen njegovim igrama na krilu, igrao je Mario i u prošlosti tu poziciju. Ima sve fizičke i tehničke predispozicije da igra poziciju krilnog napadača. Dobro koristi svaku priliku i podržavam Allegrijevu odluku da promijeni formaciju u 4-2-3-1”, kazao je Čačić.

Na početku sezone bilo je upitno hoće li biti mjesta za Mandžukića u momčadi Juventusa s obzirom na to da je stigao Gonzalo Higuain i to za 90 milijuna eura, a tu je bio još i Dybala dotadašnja prva zvijezda kluba koja je dijelila poziciju s Marijom. Išlo se toliko daleko da mu se tražio novi klub već u rujnu, ali Mario je do kraja polusezone i u nastavku sezone pokazao kako mu je zapravo mjesto u prvoj momčadi.

“Mario je momčadski igrač i učinit će sve za suigrače pa čak i igrati na pozicijama koje mu nisu prirodne. U prošlosti je to već dokazivao u Wolfsburgu, Bayernu, Atleticu i eto sada u Juventusu”, veli Čačić pa komentira hoće li možda Mario u reprezentaciji igrati krilo.



“Moramo cijeniti uloge Mandžukića i Perišića u reprezentaciji, naravno, tu je i Nikola Kalinić koji je u sjajnoj formi. Stoga, odluka da Mandžukić bude krilo u reprezentaciji nije lagana, ali moramo pronaći najbolje riješenje. To su ipak slatke muke”, veli izbornik.

Otkrio je Čačić Talijanima koja je zapravo tajna u Mandžukićevu uspjehu. “Tajna Mandžukićeva uspjeha je u njegovu mentalitetu. Neki igrači će se boriti i ginuti na terenu ili treningu kojih desetak minuta, ali ne i Mario, on to radi uvijek. On nije krilni igrač, one je pravi ratnik. I ne, nisam iznenađen time što ga navijači vole, oni prvi prepoznaju borbeni duh i želju za pobjedom”, kazao je izbornik Čačić.

Talijani uspoređuju Marija sa Samuelom Eto’om, koji je osvojio Scudetto, Ligu prvaka i Kup, s Interom 2010. godine, a kod Mourinha je igrao krilo, iako je po vokaciji napadač.

“Ne bih baš uspoređivao njih dvojicu, ali velim, Mandžukić će biti odlučujući igrač Juventusa i sa krilne pozicije”, tvrdi Čačić.

Izbornik je komentirao i Marka Pjacu, veliko pojačanje Juventusa koje još uvijek ne dobija prevelike šanse kod Allegrija. Doduše, bio je dugo ozlijeđen i sada opet čeka na priliku.

“Slažem se s Allegrijem da ne treba forsirati Pjacu. Ipak, dva mjeseca je bio izvan terena zbog ozljede, ali kada dobije priliku uvjeren sam da će praviti razliku i u Juventusu i u reprezentaciji. Marko ima veliki potencijal, odličan je tehničar, fizički je jak, ali treba mu vremena da se prilagodi talijanskom stilu nogometa”, završio je Čačić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI