Izbornik pred svima objasnio kako je došlo do debakla

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

„Loše smo ušli, olako smo primali golove, teško smo zabijali. Uvukla se nesigurnost u obranu, a bez obrane je teško igrati“, rekao je Červar

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u posljednjoj utakmici u Spaladium Areni. Šveđani su dominirali od prve minute, čak su došli i do devet pogodaka prednosti, a na kraju su pobijedili 31:35.

Htjeli su se Kauboji pobjedom oprostiti od Splita, ali jednostavno nije išlo, evo što su kazali nakon utakmice.

Mi nismo zabijali, nismo igrali obranu, jednostavno su bili bolji. To treba što prije zaboraviti i moramo se koncentrirati na sljedeću utakmicu”, kazao je utučeni Manuel Štrlek.

Izbornik Červar svjestan je da se Hrvatska raspala na terenu:

Oni su jednostavno bili bolji. Mi smo imali loš dan i bez obrane im je bilo teško parirati, nismo bili agresivni ni koncentrirani. Znali smo da će biti teško, žao mi je zbog domaćina, zbog publike i organizacije koja je bila savršena.



To je takav sport i treba se primiriti i analizirati utakmicu.

Loše smo ušli, olako smo primali golove, teško smo zabijali. Uvukla se nesigurnost u obranu, a bez obrane je teško igrati.

Šveđani su igrali dobro, bili su čvrsti u obrani. Žao mi je… Htio sam da se obranimo, ali bio je odbijanja, gubljenja lopti… Moramo pokušati ispraviti slabosti. Nas krasi homogenizacija, ali pristup nije bio onako agresivan. Precijenili smo se, mislili smo da će biti lakše.

Šveđani s Islandom nisu pokazali vrijednost, ali s nama jesu, a mjerili smo se po toj utakmici. Što je, tu je moramo probati sve da budemo spremni za sljedeću utakmicu”.

Izbornik se zahvalio i navijačima:

Zahvaljujem navijačima u Splitu, žao mi je zbog njih, bili su fenomenalni, može im pozavidjeti svaka metropola Europske Unije”.

Svoje viđenje dao je i Saračević:

Nije dobro izgledalo, nismo imali nikakvo rješenje. Švedi su odigrali savršenu utakmicu, za sve su imali rješenja, šutevi su im bili perfektni, a mi nismo mogli uopće doći do njih. Obrana 6-0 ništa, 5-1 ništa, vratari, ništa…

Četiri odbijene lopte nismo pokupili, bili smo daleko slabiji do njih.

Treba napravit sve što možemo da se ekipa digne, da se vrate u normalu i da pobijedimo Bjelorusiju, uzmemo šest bodova i sa šest bodova smo u polufinalu.

Atmosfera sada nije najbolja, ali glave gore, nema razbijanja glava. Prvenstvo još traje, tek smo tri utakmice odigrali, a računamo na još njih pet.

Nema šanse da pobijediš nekog tko ti zabije 35 golova, ali to je jedan dan i idemo dalje”.

Karačić  nije mogao suspregnuti suze.

Stvarno je teško. Nismo bili na visini zadatka, olako su dolazili do zicera. Švedska nas je kaznila i moramo se brzo skupiti, homogenizirati i zaboraviti ovu večer, ali je i dobro analizirati.

Potrošeni smo, ali to nam nije alibi i oni su istrošeni, mi možda više psihički jer smo pred svojom publikom. Nismo pokazali karakter, obrana nije bila na nivou, golmanima nismo uopće pomogli, a onda je bilo teško igrati i napad.

Njima je išlo, nama nije, možda su željeli pobjedu više od nas, a to se nije smjelo desit.

Htjeli smo se pobjedom oprostiti od Splita, bilo bi nam lakše u Zagreb, ali eto… Nikad nisam doživio ovakvu atmosferu kao u Splitu. To je sport, probat ćemo se malo skupiti i završiti ono što smo započeli”.

Za kraj, svoje je rekao i Čupić:

To je stara skandinavska škola kad im pustiš na početku, poslije ih je teško uhvatit. Naša obrana nije bila na nivou i oni su to iskoristili. Drugo poluvrijeme smo pokušavali, ali jednostavno su Šveđani bili bolji.

Moramo se što bolje odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI