Janica zadala udarac HNS-u: Kažnjen čovjek koji je ilegalno radio šest mjeseci u Šukerovom savezu!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sukladno odredbama Zakona o sportskoj inspekciji, Sportska inspekcija izdala je rješenje o zabrani obavljanja funkcija Šprajceru

Nekadašnji čelnik hrvatskih nogometnih sudaca Željko Širić i predsjednik karlovačkog HNS-a Neven Šprajcer, bili su osuđeni u takozvanoj aferi ‘pošteno suđenje’. Nakon pravomoćne presude bili su nezakonito zaposleni, Šprajcer na funkciji predsjednika karlovačkog HNS-a, a Širić kao savjetnik u Sportskom savezu grada Osijeka.

To je zaključak nadzora koji je Samostalna služba sportske inspekcije Središnjega državnoga ureda za šport krajem prošle godine provela u Karlovačkom nogometnome savezu i u sportskom Uredu grada Osijeka, gdje su radili Šprajcer i Širić, tvrdi Jutarnji list.

Neven Šprajcer i Željko Širić, 17. svibnja prošle godine pravomoćno su osuđeni kada je prvostupanjsku presudu potvrdio Vrhovni sud. Unatoč odredbama Zakona o sportu, Šprajcer nastavlja obavljati funkciju predsjednika karlovačkoga Saveza, sve do 9. studenoga ove godine, kad je podnio ostavku i time je preduhitrio odluku inspekcije koja mu je zabranila rad.

Sukladno odredbama Zakona o sportskoj inspekciji, Sportska inspekcija izdala je rješenje o zabrani obavljanja funkcija Šprajceru. Nadzorom inspekcije otkriveno je kako je i Širićeva dužnost nezakonita i njemu je izdano rješenje o zabrani obavljanja te djelatnosti.

Inače, Širić je osim u Sportskom uredu u Osijeku, zaposlen i kao profesor na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI