Jeste li vidjeli ovog čovjeka? Pogledajte dobro potjernicu!

0
660

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savjetnika NK Dinama izdan nalog za uhićenjem osječki Županijski sud nadležnoj je policijskoj upravi dao nalog za raspisivanjem domaće te međunarodne tjeralice, a za Mamićem će se raspisati i europski uhidbeni nalog.

Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac kazao kako je osječko-baranjskoj Policijskoj upravi (PU) Sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. lipnja nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna tjeralica, s obzirom da je dan prije izricanja presude otišao u BiH, a temeljem koje može biti uhićen u bilo kojoj zemlji, izvan Europske unije.

Dodao je kako je policiji poslan i nalog za raspisivanje Europskog uhidbenog naloga, ukoliko bi se okrivljenik zatekao u nekoj od zemalja članica EU.

Glasnogovornik osječko-baranjsjke PU Darijo Premec rekao je kako će policija, nakon zaprimanja, postupiti po sudskom nalogu i provesti mjere koje je zatražio nadležni Županijski sud, a na koncu je i postupila te je izdana i tjeralica za Zdravkom Mamićem.

Kao počinjeno kazneno djelo navodi se zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a njegova slika i osnovni podaci objavljeni su za stranicama MUP-a.

Uz tjeralicu stoji i napomena. “U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]”, stoji na stranicama policije.

Screenshot

Podsjećamo, Zdravko Mamić je 6. lipnja nepravomoćno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz NK Dinama i osuđen na šest i pol godina zatvora, njegov brat Zoran na četiri godine i 11 mjeseci, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora. Mamić je dan uoči presude pobjegao u BiH, u Međugorje, a kako posjeduje i BiH državljanstvo, za sada neće biti izručen.

Loading...