Joshua obranio i ujedinio titule! Prvi put u karijeri nije slavio nokautom, najavio novi meč i pobrao zvižduke

screenshot

U subotu u kasnovečernjim satima održao se boksački meč godine. U Cardiffu su snage odmjerili aktualni nositelj WBA i IBF titule, Britanac, Anthony Joshua i Novozelanđanin Joseph Parker vlasnik WBO titule, a meč je pratilo više od 78 tisuća gledatelja na kardifskom stadionu.

U meču desetljeća slavio je Britanac Anthony Joshua jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi.

U prvoj rundi borci su odmjerivali snage, Parker je boksao sa spuštenim gardom i pokušao je nekoliko puta brzim udarcima odozdo zaprijetiti Joshui, ali ništa opasno se nije dogodilo. Oprezno su borci odradili prvu dionicu, ali Joshua je pokazao blagu dominaciju.

Nova runda donosi nešto manje agresivnijeg Joshuu iaktivnijeg Parkera koji je pokušao skupiti koji poen direktima u tijelo i glavu. Parker se dosta brzo kretao, pokušao je navući Joshuu u napad i tražiti šansu iz kontre. Može se reći kako je ova runda otišla u njegovu korist, iako još uvijek na vidiku nije bio onaj malo otvoreniji boks.

Treća runda, Joshua i dalje oprezno boksa, čeka svoju šansu i navlači Parkera na grešku, ali Novozelanđanin nije bez razloga vlasnik WBO titule. Prvu bolju izmjenu vidjeli smo baš u ovoj rundi. Parkeru se provociranje malo obilo o glavu, sjeo je jedan udarac Joshue, a Parker je pokušao vratiti no bezuspješno. Nešto kasnije prošao je još jedan opasan, ali Parker nije bio uzdrman. Meč se malo zahuktao, oba borca pokazala su dozu drskosti i zadali si nekoliko opasnijih udaraca.



U novoj rundi Parker je zapao u probleme. Prošao je jedan gadan udarac Joshue i Parker je bio malo uzdrman. Pametno je boksao Joshua, čekao svoju šansu, pazio kada će ispucavati udarce. Parker je pokušavao držati na distanci Britanca lijevim direktima, ali gotovo svi su odlazili u prazno, tek koji je pao na rukavice Joshue. Parker nije imao neka rješenja u ovoj rundi.

Peta runda, Parker izlazi s istom taktikom, kao i Joshua. Nitko se još ne baca na glavu, ali Joshua uspjeva zadati opasan udarac i Parker je opet bio malo uzdrman. Do sada Novozelanđanin nije napravio baš ništa što bi ugrozilo Joshuu. Sredinom runde Parker je krenuo izravno, ali Joshua se obranio. Uspio je Parker potom zabiti jedan direkt u bradu Joshue i to je bilo vrlo opasno, ali Britanac je preživio.

U novoj rundi krenulo se žestoko. Borci su navalili jedan na drugoga i sudac ih je pokušao rastaviti, ali borci kao da ga nisu vidjeli i zamalo je i on dobio koji. Parker se okuražio i počeo napadati Joshuu, a ovaj se malo zadihao. U jednom trenutku prošao je aperkat Parkeru i Joshua je bio uzdrman, malo mu je noga zaklecala, ali Parker nije napao. Nešto se tu dogodilo s Britancem, djelovao je kao da je u nokdaunu na trenutak. Do kraja runde bila je još jedna razmjena u kojoj su oba borca primila par teških udaraca.

Sedma runda. Parker je i dalje plesao, Joshua tražio šansu za preciznim udarcem. Sredinom runde prošao je dobar udarac Joshue, ali Parker nije bio previše uzdrman. Malo su borci spustili tempo u ovoj rundi.

U osmoj rundi Joshua i dalje strpljiv, trpi Parkera koji svojom brzinom i eksplozivnim napadima pokušava razbiti njegov gard. Krajem runde Joshua zabada dva jaka aperkata Parkeru i malo ga je zaljuljao. Parker je sve teže držao ruke, iako je koristio niski gard.

Nova runda Joshua je konačno počeo boksati s rizikom. Odmah je krenuo pritiskati Parkera, ali nije bilo pravog udarca. Parker je minutu prije kraja krenuo u napad, ali obranio se Joshua bez većih problema. Na samom kraju Parker opet napada, ali kombinacija odsjeda na bloku Joshue.

Deseta runda Joshua odmah napada i zadaje udarac, a Parker agresivno vraća, no u toj razmjenu Parker je dobio posjekotinu ispod oka. Do kraja runde borci su čekali na pogreške, ali niti jedan nije riskirao, mali predah su si uzeli očito.

Predzadnja runda. Borci ulaze sa istom taktikom. Ispitivanje, pa brzi napad. Parker je sve sporiji i Joshua ga sve lakše pogađa. Prestao je eksivirati baš svaki direkt pa je pokoji odsjeo na njegovoj glavi. Parker pokušao s kojim napadom, ali Joshua je bio koncentriran i lako je to eksivirao. U ovim etapama meča Parker je djelovao dosta nemoćno. Uspio je Parker pogoditi Joshuu u tijelo krajem runde i malo se šokirao Joshua tim udarcem.

U posljednjoj rundi publika se nakon dugo vremena javila i tražila nokaut. No, nije bilo potrebe za rizikom s Britančeve strane, on je meč već dobio. No, Parker je morao riskirati. Ipak, nije to napravio, to jest, Joshua mu to nije dozvolio, držao ga je na distanci i hvatao u klinč. Do kraja su se borci malo podbadali direktima i to je bilo to.

Možda su gledatelji očekivali više. Bio je to taktički vrlo dobro odrađen meč, niti jedan boksač nije riskirao nokaut, ali nezadovoljstvo publike bilo je golemo pa su mu na kraju meča zviždali. No, Joshua je pametno i koncentrirano odradio meč i zasluženo je uzeo titulu prema WBO-u Josephu Parkeru.

Na kraju meča Joshua je ostao u ringu i izazvao je Amerikanca Deontaya Wildera, vlasnika WBC titule na meč, a spomenuo je i Tysona Furyja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI