KAD KINEZI DOĐU U EUROPU: Vlasnici posrnulog diva nude Conteu bogatstvo i stotine milijuna za pojačanje

Photo: Frank Augstein

Talijan trenutno u Chelseaju zarađuje 'samo' četiri milijuna eura godišnje i teško je da bi ga ovakva ponuda ostavila ravnodušnim, ipak išao bi u 'svoju' ligu i vodio bi perspektivan klub.

Jedna od glavnih tema talijanskih medija danas jest potez kineskih vlasnika milanskog Intera. Naime, tvrde kako su rasipni Kinezi spremni dovesti Antonia Contea, aktualnog trenera Chelseaja koji je zacementrian na vrhu Premiershipa, dati mu ogromnu plaću i nevjerojatnu svotu novca za transfere.

Nakon što je kineski kapital ušao u Inter, odnosno, otkako su Erick Thohir i Massimo Moratti, prodali klub kineskoj grupaciji Suning, na snagu je stupo plan oporavka posrnulog talijanskog prvaka. Taj plan, jasno, uključuje sumanute svote novca. Conteu bi se ponudila četverogodišnja suradnja i ugovor težak 60 milijuna eura, odnosno 15 milijuna eura po sezoni. Talijan trenutno u Chelseaju zarađuje ‘samo’ četiri milijuna eura godišnje i teško je da bi ga ponuda Intera ostavila ravnodušnim, ipak išao bi u ‘svoju’ ligu i vodio bi perspektivan klub. Isto tako dobio bi, kako tvrde Talijani, oko 400 milijuna eura za pojačanja, a za taj novac može si kupiti i Messija ako poželi.

Jasno, najveće je pitanje bi li Conte mijenjao sjajnu sredinu koju ima u Chelseaju i sinergiju koju je tek stvorio u momčadi koja vapi za trofejima, za relativno nestabilan odnos s Kinezima koji su tek zaposlili Piolija i već mu traže smjenu, iako radi dobar posao.

Drugo, Conte je ostavio dojam trenera koji ne voli ostavljati nedovršen posao, eto, u Juventusu, s kojim je osvojio tri Scudetta, zadržao se čak tri godine, iako su ga zasipali ponudama prilikom svakog prijelaznog roka. Kada je dosegao vrhunac, promijenio je klub, a s Chelseajem tek mora ostvariti prvi uspjeh, osvajanje Premiershipa. Na koncu, Conte je veliki miljenik navijača Juvea i još uvije ima sjajan odnos s tim klubom, a preuzimanje najljućeg rivala znatno bi pogoršalo tu situaciju.

Ipak, zov novca neki puta zna biti jači, a plaća od 15 milijuna eura po sezoni, 400 milijuna eura za transfere i to u klubu koji igra renomiranu ligu i natječe se u elitnim europskim natjecanjima, nikako se ne smije olako odbaciti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI