Kakvo je stanje u kampu Vatrenih: Mandžukić progovorio o rivalstvu s Kramarićem

hns.hr

Upitan je Mandžukić kako se spava u uvjetima „vječnog dana”. Odgovorio je drsko: „Imamo dobre zastore i dobre tablete, haha”

Drugi je dan boravka hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji. Sve ide prema predviđenom programu, a pred novinare su izašli napadač Mario Mandžukić i vratar Danijel Subašić. Naravno,prva pitanja su neizostavno bila o kampu u kojem je smještena reprezentacija. Što, dakle, vele o Šumskoj rapsodiji?

Sve je dobro, lijepo su nas dočekali, kamp je odličan, imamo sve što nam treba, teren je dobar, osjećamo se kao doma”, kazao je Mandžukić. Subašić je dodao:

Sad bih ja isto to trebao reći? Imamo sve što trebamo, sve je u redu. Osjećamo se super”.

Potom su uslijedila „natjecateljska pitanja”…

Dugo se godina spominje uspjeh vatrenih iz 1998., tako i sada. Znamo da imamo dobre pojedince i momčad, ali vidjet ćemo, prvi je cilj proći skupinu, što možemo, a poslije je sve moguće. Tako treba gledati na naš nastup ovdje, malo-pomalo”.



Subašić je bio određeniji čak:

Možda neće ’98 nikad nitko srušiti, a možda ćemo baš mi. Oni su možda došli s nekim većim zanosom, imali su veću podršku nego mi u zadnjim kvalifikacijama. Bitna je samo pozitiva, to nam treba. Ništa drugo”!

Koje su najveće prednosti naše reprezentacije, pitali su novinari?

Lijepo je znati da imamo jedne od najboljih veznjka u svijetu, ali ni Rakitić ni Modrić ne mogu ništa sami, kao ni Mandžo, nego kao momčad, koja onda izbaci pojedince”.

Neki su novinari bili direktni pa su pitali Mandžukića hoće li umjesto njega Kramarić biti u prvom planu za Nigeriju…

Ne znam jesam li u prvoj postavi, ima još treninga i vremena da se spremimo za Nigeriju. Ja ću biti spreman kako god da bude. Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro u klubu i reprezentaciji, jer svi imamo koristi od toga, tako i Andrej, da zabija golove. Sad je on, možda će biti netko drugi, veseli me da Hrvatska ima dobru budućnost”.

O izborniku Mandžukić je pričao:

S Dalićem smo dobili plasman na SP kad je bilo teško, puno nam je pomogao, i sad imamo zajednički cilj, a on će znati kako nas pripremiti. Ima dobru komunikaciju sa svim igračima i gradi dobar odnos s cijelom momčadi. Svakom je igraču drago da može porazgovarati s trenerom u bilo koje dobra, pitati za savjet, on je tu, o bilo čemu. To nikako ne može biti negativno, drago mi je što je takav”, rekao je Mandžukić.

Upitan je Mandžukić kako se spava u uvjetima „vječnog dana”. Odgovorio je drsko:

Imamo dobre zastore i dobre tablete, haha”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI