Kalinić ispunjava san svoje majke: Probuđena velesila ulaže 70 milijuna u napadački tandem koji čini i hrvatski golgeter!

Facebook.: Fiorentina: Photo: Gabriele Maltinti

Iako ima ugovor do 2019. godine, teško je da će ga izdržati do kraja u Fiorentini jer su se pojavile nove špekulacija oko njegova odlaska, samo što u ovom slučaju ponuda stiže iz redova konkurencije.

Hrvatski napadač iz redova Fiorentine, Nikola Kalinić, na izlaznim je vratima firneškog kluba već barem pola godine. ‘Viole’ su na njemu mogle zaraditi 50-ak milijuna eura prošle zime kada su pristizale ponude kineskog Tianjina, ali Kaliniću se nije igrao trećerazredni nogomet, pa je odlučio ostati.

No, iako ima ugovor do 2019. godine, teško je da će ga izdržati do kraja u Fiorentini jer su se pojavile nove špekulacija oko njegova odlaska, samo što u ovom slučaju ponuda stiže iz redova konkurencije.

Hrvatski reprezentativac trebao bi Fiorentinu zamijeniti Milanom. Prema napisima talijanskih medija 29-godišnji napadač i njegov menadžer Tomislav Erceg zainteresirani su za transfer u Milan. Milan je tek probuđena nogometna velesila u koju su novi vlasnici uložili sumanut novac i imaju odriješene ruke što se tiče pojačanja. Prijelazni rok još nije ni počeo, a već su dovedeni Franck Kessie iz Atalante, Ricardo Rodriguez iz Wolfsburga, Mattea Musacchija iz Villarreala, a još u pred realizacijom i poslovi oko Lucasa Biglije iz Lazija, Andree Contija iz Atalante i ono najveće trebao bi biti Andre Silva iz Porta.

Baš s potonjim i Nikolom Kalinićem, Milan planira graditi napadački tandem. Kalinić im je vjerojatno najisplatljivija opcija, htjeli su Morattu, ali 70 milijuna eura i interes Manchester Uniteda za Španjolcem, natjerao ih je da odustanu. Htjeli su vratiti i Aubameyanga, ali on je već praktički sve dogovorio s PSG-om, a Torino im ne želi prodati Belottija ispod 80 milijuna eura, dok mu je otkupna klauzula nestvarnih sto milijuna eura.

Dakle, jasna financijska odluka izvršnog direktora Marca Fassonea i sportskog direktora Maxa Mirabellija je da nema logike u kupnji jednog napadača za 70, 80 ili više milijuna eura. Njihov je plan za taj novac dovesti dvojicu, jedan je Andre Silva koji bi stajao najviše 40 milijuna eura, a drugi je Kalinić za kojeg su spremni dati 30 milijuna eura. Istina, Kalinić ima otkupnu klauzulu od 50 milijuna eura, ali teško je za očekivati da će braća Della Vale dobiti više od 30 milijuna eura od nekog europskog kluba.



Talijanski mediji tvrde kako bi prelasku u Milan mogla kumovati i još jedna zanimljiva priča. Naime, pišu kako je Kalinićeva majka velika obožavateljica Milana i da je tu ljubav prenijela na Nikolu, odnosno, da bi igranje za Milan bilo ispunjenje majčinih snova.

Spomenimo još samo kako je Kalinić ove sezone odigrao 42 utakmica za Fiorentinu i upisao je 20 golova uz četiri asistencije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI