Konačno zaigrao u prvoj postavio i odmah postigao pogodak – Mario Mandžukić

Snimka zaslona

U susretu 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Crotone 3-0, a prvi pogodak na utakmici postigao je Mario Mandžukić

Opet je naš Mandžo u glavnoj ulozi. U susretu 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Crotone 3-0, a prvi pogodak na utakmici postigao je Mario Mandžukić.

Hrvatski reprezentativac je napokon započeo jednu utakmicu u napadu torinske ‘Stare dame’, dok je Gonzalo Higuain ostao na klupi. Hrvatski napadač je iskoristio priliku postigavši pogodak, a još je dva puta opasno zaprijetio vratima gostiju.

Juve je u prvom poluvremenu ima 83 posto posjeda lopte, ali nikako nije uspio probiti gostujući bunker. Jedinu pravu priliku u prvom dijelu imao je Mandžukić koji je u 43. minuti pucao glavom pored gola. Talijanski prvak je posve zasluženo stigao od prednosti u 52. minuti kada je Mandžukić sjajno reagirao na ubačaj Andrea Barzaglija i udarcem glavom svladao Alexa Cordaza. Bio je to njegov treći ligaški pogodak ove sezone. Osam minuta kasnije bilo je 2-0 nakon sjajnog udarca Mattie de Sciglija s više od 20 metara. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika, ako ih je uopće bilo, razriješio je Mehdi Benatia u 71. minuti.

Mandžukić je odigrao svih 90 minuta, dok Marko Pjaca nije konkurirao za mjesto u Juventusovoj momčadi. Kod gostiju je cijeli susret odradio Ante Budimir. Hrvatski napadač je u 78. minuti imao lijepu priliku ublažiti poraz Crotonea, ali je njegov udarac Buffon obranio.



U derbiju kola Lazio i Fiorentina su remizirali 1-1. Domaćin je poveo u 25. minuti golom Stefana de Vrija, a izjednačio je Khouma Babacar iz kaznenog udarca u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Milan Badelj je odigrao cijeli susret za ‘viole’, dok Ivan Vargić nije branio za domaći sastav.

Lider talijanskog prvenstva Napoli pobijedio je na gostovanju Udinese 1-0, a pogodak odluke zabio je Jorginho u 33. minuti. Brazilac s talijanskom putovnicom je imao jedanaesterac, no njegov udarac je obranio Simone Scuffet. Ipak, Jorginho je ispravio pogrešku i odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Marko Rog je za goste igrao od 83. minute, dok su kod Udinesea u početnom sastavu bila dvojica hrvatskih nogometaša, Andrija Balić i Stipe Perica. Balić je odigrao cijeli susret, dok je Perica zamijenjen nakon sat vremena igre. Za Balića je ovo bio treći nastup ove sezone i tek prvi susret u kojem je odradio svih 90 minuta.

Genoa je po vodstvom novog trenera Davidea Bellardinija i drugi susret u nizu ostvarila pozitivan rezultat. U prošlom kolu je pobijedila Crotone, a sada je zaustavila Romu odigravši 1-1. Gosti su poveli u 59. minuti golom Stephana El Shaarawyja, a izjednačio je Gianluca Lapadula iz kaznenog udarca u 70. minuti. Jedanaesterac je skrivio Daniele De Rossi koji je pritom zaradio crveni karton.

U susretu između Milana i Torina nije bilo golova i to ponajviše zaslugom gostujućeg vratara Salvatorea Sirigua koji je branio sjajno. Igrači Milana imali su niz sjajnih prilika, ali je Sirigu branio sjajno. Za domaći sastav je do 77. minute igrao Nikola Kalinić.

Na ljestvici vodi Napoli sa 38 bodova, Inter je drugi s dva boda manje, dok Juventus na trećem mjestu ima četiri boda zaostatka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI