Krivi mu i navijači Hajduka: Mamić tvrdi da je žrtva tajnih jugoslavenskih službi

screenshot, YouTube

Uvjeren je ipak da će Vrhovni sud Hrvatske kao "znatno ozbiljniji" donijeti pravu odluku u drugostupanjskom postupku.

U utorak je Zdravko Mamić gostujući u bosanskohercegovačkom programu regionalne televizije N1 kako se osjeća žrtvom političkog progona, ustvrdivši kako iza toga stoje bivše jugoslavenske tajne službe i navijači Hajduka.

U lipnju je Županijski sud u Osijeku Mamića nepravomoćno osudio na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama a on je neposredno uoči izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu, te danas živi u Međugorju. Izručenje Hrvatskoj, iako je za njime raspisana tjeralica, Mamić je to izbjegao zahvaljujući činjenici da je rođen u BiH pa po toj osnovi ima i državljanstvo te zemlje koja ga trenutačno štiti od zatvora.

Mamić je za DORH je kazao da radi po naputcima UDBE i KOS-a odnosno “bivših vojnih tužitelja” što po njegovu sudu znači progon po diktatu politike. Uvjeren je ipak da će Vrhovni sud Hrvatske kao “znatno ozbiljniji” donijeti pravu odluku u drugostupanjskom postupku.

Mamić je sebe opisao kao simpatizera HDZ-a kojemu su glave došli “politika i navijači Hajduka za koji navija pola Hrvatske” a svi su se oni urotili protiv njega.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI