Legenda Hajduka šokirana događajem na Poljudu: ‘Ne mogu doći k sebi! Kako su to mogli napraviti’?

hajduk.hr

Iskreno kažem, ne mogu doći k sebi, da si jedan klub dozvoli takvu situaciju”; dočekao nas je u razgovoru proslavljeni Hajdukov vratar, ali i čuvar mreže reprezentacije te naš stručni komentator za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Tonči Gabrić, kada smo ga priupitali kako gleda na činjenicu da je njegov klub u situaciju da odjednom izgubi sva tri sjajna vratara koje posjeduje – Leticu, Stipicu i Grbića.

Prvi i najmlađi ima samo stipendijski ugovor, ostala dvojica dočekali su istek ugovora. Odu li sva trojica tko će na Hajdukova vrata? Taj problem s kojim se suočio novi sportski direktor Saša Bjelanović baca novo svijetlo na spoznaju kako se gradila Hajdukova momčad. Kolika je krivica bivšeg sportskog direktora Branca, ali i njegovih prethodnika za ovakav rasplet?

To se ni u kojem slučaju nije smjelo dogoditi. Pa, vratar je najvažnije mjesto u momčadi, svaka se postava slaže od vratara, svaka uprava kluba pazi da joj se ne dogodi iznenadni problem s vratarima. A Hajduk nakon sjajne situacije u kojoj ima tri sjajna momka, jednog boljeg od drugih, dođe u situaciju da će možda za koji tjedan biti bez golmana. Nonsens”; govori nam Tonči Gabrić koji je do prije dvije godine radio u Hajduku s vratarima. Zapravo se može reći, svaki golman koji je malo duže radio s Gabrićem postao bi reprezentativac.

Malo razmisli Gabrić i nastavi:

Letica je jedan od pet najboljih mladih vratara Europe, sigurno. Predskazao sam odavno njegovu veliku budućnost. Dobro bi mu došla još koja godina u Hajduku, da sazrije, odraste, da se napuni samopouzdanjem. Sada je u situaciji da može otići do kraja kolovoza. Uz odštetu klubu koja bi mu pomogla, no kako preostala dvojica imaju ugovore odrađene do kraja to se postavlja pitanje – tko će braniti uopće. To bi bila ššteta za klub. Dante Stipica isto je veoma dobar golman, istekao mu ugovor, nešto nije zadovoljan što nije u prvom planu i na ruku mu ide što je taj ugovor istekao i biti će ga teško zadržati. O tome se moralo misliti ranije. Na koncu, Ivo Grbić najnezadovoljniji je, a isto je dobar. Kao treći golman izgubio je strpljenje a kako mu je istekao ugovor tko će ga zadržati. Da ima ugovor, da se planiralo sve bi bilo drugačije. Očito se nije planiralo. Jalov posao je to bio s vratarima, imati takav kapital, a neosiguran”.



Što mislite imaju li u Hajduku kakvo pričuvno rješenje, s nekom kupnjom?

A što to ima na našem tržištu da vrijedi trideset posto od ovoga što sad Hajduk ima a može u jednom danu izgubiti”; odgovorio nam je Gabrić s protupitanjem. “Radio sam sa svom trojicom i jako dobro znam što pričam. Velim vam da sam u šoku zbog ovoga”!

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI