LEGENDA SRPSKOG NOGOMETA I MAMIĆEV INTIMUS: ‘Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata’

Ne stišavaju se reakcije na subotnji napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, a u utorak su o tome raspravljali i na srpskoj televiziji u emisji Upitnik. Tamo je gostovao i Dule Savić, ikona srpskog nogometa i kako smo lani saznali vrlo blizak i dobar prijatelj Zdravka Mamića.

Legenda Crvene zvezde i inače je poznata po britkom jeziku, a izjavio je sljedeće.

“Mi bismo sami sebe trebali više poštovati da nam se ovo ne bi događalo. Imamo milijun primjera proteklih dana i mjeseci. Veće samopoštovanje bi spriječilo ovakve situacije. Sjetite se kad je predsjednik bio u Bosni pa jedva izbjegao linč. Onda je on pozvao njihovog predsjednika ovdje da igraju šah. Do dan danas se ne zna ko ga je napao”, rekao je Savić.

“Ja jesam da se međusobno poštujemo, ali koliko poštuješ ti mene, i ja ću tebe. Ti mene ako ne poštuješ, ja nemam što raditi s tobom. Ne daj, Bože, da se igra regionalna liga u nogometu, bilo bi stalno ovoga”, pričao je Savić.

Potom je na vrlo netaktičan i pomalo ružan način odnos Hrvatske i Srbije.



“Moramo im pomoći da ozdrave, nažalost. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka… Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: “Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata.” Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada treba da im pomognemo”, rekao je Savić.

Podsjećamo, u subotu na Splitskoj rivi napadnuta su trojica vaterpolista Crvene zvezde. Dvojica su nekako pobjegla napadačima, a treći se spasio skokom u more.

“Udarali su me šakama. U tom kaosu skinula mi se jakna, ostao sam nasred Rive u Zvezdinoj trenirci. Tad su se fokusirali na mene. Krenuli su palicama, noževima… rekli su da će ubiti četnika… počeo sam trčati da spasim živu glavu… U tom momentu vidio sam da jedan ide nožem prema meni, zakačio me nožem po nozi… jedino rješenje za spas je da skočim u more. I policija mi je poslije rekla da sam dobro učinio. Mislio sam da sam se spasio. Tad su me počeli gađati kamenjem, vikali da će ubiti četnika, tad sam bacio sve sa sebe, skinuo sam se, nisam znao što da radim. Nakon par minuta kaosa, huligani su se razbježali”, izjavio je napadnuti Alessandro Kralj.

“Najviše me zaboljelo što su ljudi koji su se okupili nastavili vikati ubij četnika. Govorio sam da sam sportaš, vaterpolist… Došla je policija i tek tad sam bio spašen”, rekao je Kralj na pressici u ponedjeljak.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI