Legendarni izbornik šokiran odabirom trenera u Dinamu i žestokim napadom na Dalića

Igor Kralj/PIXSELL

“Ne dirajte po izborniku”, sukus je susreta s Ćirom Blaževićem, trenerom svih trenera koji se ljuti što se uopće netko može ljutiti na izbornika Zlatka Dalića i njegov popis igrača za prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika na tlu Sjedinjenih Američkih Država. Dakako, i ostali nogometni događaji idealna su platforma za Ćirine zanimljive opservacije…

“Dalić je korektan. Svaka primjedba prema njemu, pa čak i ova nedavna iz Osijeka za kojeg sam ja sentimentalno vezan, ne stoji. On je u ovome trenutku u reprezentaciju zvao sve što vrijedi našem nogometu, nema tu milimetra koji bi mu se mogao predbaciti. Ponosan sam na Dalića da ne reagira na pritiske, a to je prvi uvjet da te igrači počnu cijeniti. Reprezentacija mora biti nešto najčistije, najljepše, a hoće li to tako biti uvijek ovisi od trenera. Od Dalića se može očekivati, i mora se, puno. Šteta što on nije došao ranije kod ove generacije nogometaša, toliko smo vremena propustili, pa čak i jednu europsku smotru gdje smo trebali biti najbolji, s Čačićem. Primjedbe prema Daliću su neopravdane”.

Dinamo opet izgubio, Cvitanović otišao?

“Dinamo me nije šokirao, nego me raspametio. Šok je mala riječ. Raspametio me Dinamo, ali me raspametio i Mario Cvitanović. Da sam ja sad na mjestu Zdravka Mamića ja bih ostavio na klupi Marija Cvitanovića. Zadržao bih ga na klupi, jer kad se vrati Soudani, Dinamo će opet biti sjajan. I tom čestitom sportašu kao što je Cvitanović valja omogućiti da osvoji naslov, jer on je zaslužio naslov. Jurčević je moj sin, moja ljubav i želim mu sve najbolje. Sugerirao sam Mamiću da ostavi Cvitanovića, ali koga Mamić uopće sluša”?

Kako biste vi opisali pogodak mladog vratara Letice u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Hajduka protiv Istre?



“U svakom slučaju, ta gesta Letice i ta pobjeda Hajduka nikog nije napravila indiferentnim. Svi smo bili tada navijači Hajduka, bilo je to genijalno. Taj centaršut je bio polucentaršut gdje nemaš vremena da se pripremiš, ali Letica je reagirao sjajno. Njegova nadarenost, tajming, preciznost su učinili sretnim cijeli nogometni puk. To su stvari koje navijače oduševljavaju, i vlastite, ali i one suparničike. Ja sam uživao. Da, i ja sam znao stavljati golmana na mjesto centarfora, ali nikad nisam imao tu čast da mi golman da ovakav pogodak i da mi izvuče pobjedu. Nisam imao privilegiju da mi golman riješi utakmicu. To je raritet, čestitam Letici, bila je to genijalna gesta, i mene je učinio sretnim navijačom. Ovakvi pogoci su šlag na torti, torti koja se zove nogomet. U povijesti hrvatske nogometne lige ovo je jedan od najljepših momenata”; kazao nam je Ćiro Blažević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI