Legendarni rukometni bombarder Kiril Lazarov o izborniku: ‘Znate li vi tko je zaista Lino Červar?’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Komentirao je zašto se odlučio za Francusku, a ne za Makedoniju i u kojoj igraju sjajni Metalurg i Vardar, a između ostalog osvrnuo se i na rad Line Červara koji je preporodio makedonski rukomet.

Legendarni makedonski rukometaš, Kiril Lazarov, ‘bombarder’ razornog udarca koji je porušio šumu rekorda, s 36 godina nastavlja karijeru u Francuskoj. Zaigrat će u ambicioznom Nantesu koji se silno želi probiti među rukomentu elitu, a vođa te momčadi trebao bi biti Kiro.

Lazarov je povodom toga dao intervju Balkan Handballu, komentirao je zašto se odlučio za Francusku, a ne za Makedoniju i u kojoj igraju sjajni Metalurg i Vardar, a između ostalog osvrnuo se i na rad Line Červara koji je preporodio makedonski rukomet.

“Ne sumnjajte, ja Makedoniju obožavam, ali Vardar se odlučio za Krištopansa i Maquedu, oni maju svoj koncept i drže ga se. Metalurg je krenuo novim pute nakon svega što im se dogodilo u prije par godina. Pozitivno izgledaju i treba ih podržati i dati im vremena, to je koncept s mladim domaćim igračima koji polako dolaze na vrata reprezentacije. Nije lako raditi s mladima i odgajati ih, a svaka čast Lini Červaru za strpljenje. Vidim ih uskoro na pobjedničim stazama”, izjavio je Lazarov, a onda je komentirao reprezentaciju i izbornika.

“Makedonija je krenula u pomlađivanje uz potporu iskusnih igrača, naš izbornik jako dobro zna što radi i što hoće. Dobro je da je Červar prošao toliko toga u karijeri pa ga ne mogu poljuljati naš mentalitet i zlobni komentari nakon jedne loše utakmice. Imamo glavu i rep i treba samo biti miran i strpljiv. Rezultati će doći, ali ne samo rezultati, već i sigurna budućnost za sljedećih 15 godina. Ovaj projekt treba pozdraviti. Sve te igrače je pronašao Červar i strpljivo je radio s njima i dalje radi”, komentirao je Lazarov.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI