Lippi nadmudrio Čačića! Hrvatska najgora na China Cupu, ali dobili smo najmlađeg strijelca u povijesti

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je odigrala neuvjerljivih 1:1 u regularnom dijelu, ali mora se napomenuti kako je ipak riječ o D momčadi sastavljenoj od igrača koji nikada nisu igrali zajedno. No, za raspucavanje nema opravdanja, tu su jednostavno morali biti bolji.

Nakon što su hrvatski reprezentativci u polufinalu China Cupa ispali na penale od Čilea, dočekala ih je borba za treće mjesto, odnosno, broncu protiv domaćina, Kine. Hrvatska je odigrala neuvjerljivih 1:1 u regularnom dijelu i onda izgubila na penale, ali mora se napomenuti kako je ipak riječ o D momčadi sastavljenoj od igrača koji nikada nisu igrali zajedno. No, za raspucavanje nema opravdanja, tu su jednostavno morali biti bolji.

Čačićevi odabranici dobro su otvorili susret i već od prve minute preuzeli su dominaciju na terenu. Posebno je raspoložena bila lijeva strana na kojoj su igrali Pivarić i Barišić, a prijetili su dobrim centaršutevima. Prva šansa stigla je u devetoj minuti kada je Barišić centrirao s lijeve strane, a Tudor je tukao glavom pored gola na drugoj vratnici.

Kinezima je trebalo 15-ak minuta za konkretnu akciju. Filipović je slabo ušao u jedan duel, a Hongbo se nekako izborio za loptu i potom je tukao prema Prskalu, ali lopta je ipak otišla pored gola. U 25. minuti Hrvatska ima dobru šansu iz konera, Mišić je izveo, a Datković se vinuo i glavom šutirao preko vrata domaće momčadi.

Konačno Hrvatska postiže pogodak. U 37. minuti pokrenula se lijepa akcija po desnoj strani, Mišić i Tudor započeli su kombinaciju, a dovršio ju je Ivanušec, koji je sa nešto manje od deset metara postigao svoj prvi pogodak za reprezentaciju. Spomenimo odmah kako je mladi veznjak Lokomotive ovim pogotkom postao najmlađim strijelcem u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, mladić je rođen 26. studenog 1998. godine. Luka Ivanušec do svog prvijenca stigao je sa samo 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana i time je srušio rekord Ivana Rakitića koji je do sada držao taj rekord golom protiv Andore. Rakitić je tada imao 19 godina, šest mjeseci i dva dana.

U nastavku utakmice Hrvatska je i dalje bila konkretnija. Ivanušec u 58. minuti sjajno proigrava Tudora koji se poput brzog vlaka sjurio prema vratima domaćina, ali nije se baš proslavio završnicom. Nekoliko minuta kasnije pokušao je Barišić, ali njegov udarac obranio je vratar Kine.



Bilo je mirno par minuta, a onda je Perošević u 68. minuti dobio odličnu loptu Andrijaševića, ali opalio je pored gola. D0 80. minute nije se događalo ništa posebno, a onda je Šitum, koji je ušao ranije umjesto Tudora, promašio stopostotnu šansu. Dobio je loptu u prostor ostao sam pred kineskim vratarom, ali Šitum se odlučio na udarac volejem i lopta je završila u autu. U 86. minuti Datković si je zamalo zabio autogol, ali Prskalo je dobro reagirao.

I stiglo je izjednačenje. Možda i zasluženo jer jer Hrvatska dosta promašivala. Hanwen je ubacio s desne strane,  na petercu je glavom u prvi kut pucao Wang Jingbin i pogodio za 1:1. Krivci za ovaj gol su Datković, koji nije pazio na svog igrača i Prskalo koji nije dobro reagirao.

Utakmica je otišla u raspucavanje. Prvi je loptu uzeo Pivarić i pogodio, Kinez Hongbo je uzvatio istom mjerom. Potom je Ozobić pogodio za vodstvo, a Zhongguo je poravnao. Perošević je kiksao, pogodio je prečku, a lopta je pala blizu crte, ali je sudac rekao da nije gol, a možda je ipak bio. No, Prskalo se iskazao i obranio je Xiaodongu, 3:3 je. Loptu uzima Juranović i uz dosta sreće pogađa ispod vratara, Jingbin je potom zakucao loptu u mrežu Prskala. Loptu uzima Mišić, ali mu Xiaotian brani, pucao je dosta slabo. Šansu za pobjedu koristi Jinxian i donosi Kini treće mjesto na China Cupu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI