Mamić će se neugdno iznenaditi! Je li uopće svjestan što će mu ove eskapade zaista napraviti?

screenshot

Zdravko Mamić odavno je velemajstor uzimanja pozornosti. Pa se tako na dan početka svjetske smotre gdje od Hrvatske očekujemo zaista mnogo – više priča o Mamiću nego o nacionalnoj vrsti koju u subotu čeka ispit protiv Nigerije u ruskom Kaliningradu.

Još jedna verbalna eskapada Zdravka Mamića, ona za N1 televiziju, došla je u trenutak kada su se svi počeli okretati prema reprezentaciji. Uzevši im pozornost Zdravko Mamić nastavlja sa strategijom optužujući druge i predstavljajući sebe kao politički, a ne sudski problem.

Ono što Zdravko Mamić želi to se i ostvaruje, ono što on govori počinje predstavljati politički problem, udarajući po bivšim ministrima, istražiteljima, državnim odvjetnicima Mamić okreće priču na politiku. I dosad se on služio takvom strategijom, ali nikad tako žestoko kao sada.

Želi se predstaviti kao progonjena zvijer što bi mu u konačnici, kako zacijelo sam misli, moglo pomoći. No, oni koji znaju kako stvari znaju funkcionirati u nas nisu baš u to sigurni. Takva strategija može mu i odmoći, otežati mu i onako kompliciranu situaciju, jer ga čekaju još dva suđenja, a na ovome prvome dobio je tešku kaznu od 6,5 godina zatvora.

Prozivajući znane i nezvane Mamić se igra i s vatrom, nitko ne može tvrditi da u žalbenom postupku viša sudska instanca može ne samo smanjiti ili ukinuti kaznu Mamiću, nego je i uvećati. Ima i takvih slučajeva.



K tome, još dva procesa koja će se voditi protiv njega, ovako ogorčenog i bez dlake na jeziku, vrijeđajući svoje političke “progonitelje” mogu mu uistinu biti vođena, nazovimo to tako, neprimjereno iz čiste osvete. Jer, nemilosrdan Mamić imati će nemilosrdan tretman, ne samo zbog odlaska iz zemlje, nego i zbog svojih rečenica koje se tiču i onih koji ga sude.

Bivši državni odvjetnik Dinko Cvitan već je pokrenuo tužbu protiv njega zbog navodne SMS prepiske sa sucima u Osijeku. A suci u Osijeku koje optužuje za snishodljivost prema Cvitanu isti tako mogu biti ogorčeni.

Čak uključujući političke stranke u svoje obračune Mamić dobivajući na političkoj važnosti zapravo sebi otežava situaciju. Politika nekad pomogne, no nerijetko i odmogne. Je li Mamić toga svjestan?

Facebook Comments

Loading...
DIJELI