Mamić: Ja sam najhumaniji čovjek koji je hodao ovim prostorima. Da i metak krene prema meni mislim da bi Bog zaustavio da ne poginem

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Pa, gadovi i bando koji prljate ime Modrić, prekinite to činiti! Bando! Modrić je govorio na istinu na sudu, ali je i na USKOK-u"

Nakon turbulentnih 14 dana tijekom kojih je napadnut na Braču (završio u moru) te bio na sudu u Osijeku, gdje mu zajedno s bratom Zoranom, Damirom Vrbanovićem i poreznikom Pernarom sude zbog sumnje za izvlačenje novca iz Dinama, javnosti se napokon obratio Zdravko Mamić. Dinamov savjetnik danas je održao izvanrednu pressicu u zagrebačkom Sheratonu na kojoj je više od sat i pol imao svoj monolog o svemu i svačemu.

Donosimo nekoliko njegovih „razmišljanja“.

O novcu i Dinamu

Ja sam kao privatna fizička osoba posuđivao Dinamu novac, ja sam cijelu svoju imovnu davao banci kao garancije za kredit. To je moj početak u Dinamu. To sam tamo zatekao, Dinamo koji gotovo više nije ni postojao. Ostalo je od Dinama samo moje ime. Od Dinama prije nego što sam ja došao Hrvatska nije dobila niti lipe. To je bila praksa prije nego što sam ja došao. Na transfere Lovrena i Modrića je uredno plaćen porez Hrvatskoj. Ako to ne možemo razumjeti i napisati, pa što sam ja? Građanin desetog reda”.

Ja sam radio po zakonu i svi se u klubu ponose sa mnom. Ja sam odjednom kriminalac, a svi oni koji su sudjelovali u kriminalu, vi ih zovete u svoje emisije da mene proganjanju. Dinamo je donio 300 milijuna eura neto u Hrvatsku”.



O suđenju u Osijeku

Sudi se meni u Osijeku, to je nezakonito. Delegacija mog suđenja u Osijeku je nezakonita. Ja živim u Zagrebu, ako poznam jednog ili dva suca na kaznenom sudu u Zagrebu, a poznam samo jednog, a što je s onih 19 čestitih sudaca u Zagrebu? Zar ne postoji da svaki okrivljenik ima brzo, pravično i ekonomično suđenje? Je li to moje suđenje u Osijeku? Treba negdje i spavati, jesti, dati honorare obrani. Je li to pravično, brzo i ekonomično suđenje? Ja sam u Osijeku jer oni koji me tuže jer znaju da nisam kriv. Oni su krenuli u moju eliminaciju bez pravog oružja.

Bog je sve svemoguć i milostiv, a u optužnom vijeću je gospodin Ninoslav Ljubojević kod kojeg sam u uredu sklapao transfer 50-50. A on je danas u optužnom vijeću! Nisam htio opstruirati postupak, povukao sam i žalbu na vrhovni sud. Nisam htio tražiti izuzeće člana vijeća. Dakle, bivši predsjednik županijskog suda u Osijeku, kod njega smo radili transfer njegova sina, a Ivan Brleković je udario pečat na taj ugovor.“

O Luki Modriću

Luka Modrić ima jako dobro pamćenje. On se u jednom trenutku nije mogao sjetiti svojeg debija za reprezentaciji. Ma tko se od nas u svakom trenutku može sjetiti? Je li netko sumnja da se on toga ne bi sjetio? On pleše po stadionima svijeta. Pa, gadovi i bando koji prljate ime Modrić, prekinite to činiti! Bando! Modrić je govorio na istinu na sudu, ali je i na USKOK-u. On je na deset mjesta tražio da mu se isplati njegov dio transfera. Aneksi ugovora su postojali i naravno da ćemo to dokazati. Dinamo je na Modriću s bonusima zaradio 22.5 milijuna eura i to je potpisano 29. travnja 2008. godine. Aneks je napravljen tri dana nakon što je Dinamo potpisao ugovor o transferu, a Luka odlazi u Tottenham tek 17. lipnja. To je sve istina i sve je provjerljivo. Zašto se onda manipulira? Zašto ste prokleti? Vi ćete napraviti da ga brani kriminalac. Čime je on to zaslužio? Od čega da ga branim? Od njegove čestitoće”.

O Lovrenu

Budale kažu da sam ja namjestio i odgodio Lovrenov iskaz. Za mene je trebalo biti završeno suđenje nakon Lovrenova suđenja. Ja dobijem u ruke zapisnik s ispitivanja Luke Modrića i vidim da nije onakav kakav je sudac diktirao i kako je Modrić iskazivao. Ja poludim, ne znam za sebe. Tražim od odvjetnice da ide kod suca i vidi što će napraviti. Vrati se Sloković do mene i kaže da imam dobru intuiciju i da će se na pauzi to ispraviti. Zašto to pričam? To su se moje famozne intervencije. Zamislite da imate svjedoka o čijem iskazu ovisi idete li u zatvor deset godina, a u zapisnik ode suprotno od onoga što je on svjedočio. Ja zbog toga skačem kao pantera“.

Ja sam najhumaniji čovjek koji je hodao ovim prostorima. Koliko sam ja toga napravio. Nikad osuđivan, nikad utajio porez. Pa u Dinamu i čistačica ima plaću od tisuću eura, a u klubu je zaposleno 200 ljudi. Evo, ako sam utajio i kunu poreza ili nekome nešto loše napravio dajem sto tisuća eura. Dođite i uzmite novac. Dokažite. Pa mene su pokušali ubiti, sačekuše mi radili, a da i metak krene prema meni mislim da bi Bog zaustavio da ne poginem”.

O Udruzi Naš Hajduk

Naš Hajduk me podsjeća na Cosa Nostru, ono su uzeli sebi simbol Dalmacije i Hrvata. Ti Mariću kada dođeš u Stobeč na ručak mi ćemo te prebiti. Ti Mamiću ako dođeš u Split mi ćemo vas likvidirati. Kovaču, Vrbanoviću, vi ćete dobiti batine na putu prema splitu. Mamiću kad dođeš u Bol mi ćemo ti pokazati da ne možeš slobodno hodati. Ti Janice neće slobodno hodati ako ne budeš služila našoj Cosa Nostri. Mi ćemo nacrtati svastiku, mi ćemo prekinuti utakmicu u Milanu, mi ćemo izbaciti Hrvatsku s Europskog prvenstva. Mi ćemo narediti igračima da napuste derbi. Mi smo Cosa Nostra, to je naša stvar. Mi smo gospodari Hrvatske, a to nije narod”.

Kovačićeva svadba

Kovačićeva svadba. Pišete o tome kako sam se tamo ponašao. Ma što vas boli briga jesam li ja trgao košulju i bio raskopčan? Ne radim ja to jer sam lud, već stari bik žrtvuje dio imidža i ugleda kako bi se narod veselio. Pa zbog Kovačića i mene su ljudi do sedam ujutro bili po lusterima. Pa ja ću do smrti pjevati Ne može nam nitko ništa”.

Spomenimo i da je najavio da će od sada pa nadalje tužiti sve koji će ga ocrnjivati i pisati laži.

Od sada pa nadalje za svaku laž koju pročitam o sebi, bit ćete tuženi. Odvjetnički ured sve čita i sve prati. Mnogi su od vas uzeli meni novce kada su me tužili, e sada ću ja vas”, veli Mamić.

Po završetku konferencije Mamić se posvađao s jednim novinarom čije mu se pitanje nije svidjelo. „Ne mogu te slušat’, rekao je i otišao iz dvorane.


 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI